Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVITET

Volite li kampirati: Nova California ima dobro opremljenu kuhinju, a popularni kamper postao je i plug-in hibrid

Foto: Volkswagen
1/7
14.05.2024.
u 07:57

Legendarni Volkswagenov kombi prvi je put serijski opremljen s dvojim kliznim vratima, a sve verzije imaju podizni krov. Podrazumijeva se, u Californiji možete i kuhati. Novi kamper California dolazi i uz plug-in hibridni pogon na sva četiri kotača

Volkswagen je predstavio novu verziju kombija, legendarnu kampersku izvedbu Multivana - Californiju. Zadržala je ključne detalje modela California, poput podiznog krova i praktičnog interijera, a prvi je put serijski opremljena s dvojim kliznim vratima i dolazi s plug-in hibridnim pogonom te sustavom pogona na sve kotače. Temelji se na dugoj verziji Multivan. Svaki je dio kampera redizajniran te je on sada prostraniji, pametniji, sofisticiraniji, svestraniji i održiviji. Zadržane su sve ključne značajke modela California poput podiznog krova i interijera koji je pažljivo isplaniran do najsitnijih detalja. I naravno, novi model California istovremeno je idealan VW autobus za svakodnevicu i kamper za najbolja putovanja života.  Po prvi put u povijesti, sva vozila modela California bit će serijski opremljena s dvojim kliznim vratima i time omogućiti još raznovrsniju upotrebu. Dodatno će u novom  California biti predstavljen plug-in hibridni sustav pogona na sve kotače. Time se kamper privremeno pretvara u električno vozilo, što istovremeno omogućuje velike ukupne dosege. 

 


California će se nuditi u pet verzija - Beach, Beach Tour, Beach Camper (s mini kuhinjom straga) te verzijama Coast i Ocean (svaka s kompletnom kuhinjom na strani vozača). Sve verzije novog modela California opremljene su podiznim krovom s prednjim prozorom i velikim prednjim otvorom te dva dodatna bočna prozora u mijehu krova (svi s mrežom protiv komaraca).
Kamper je dugačak 5173 mm (prethodni model: 4.904 mm); širina bez vanjskih retrovizora iznosi 1941 mm (prethodni model: 1904 mm). S 1990 mm sa spuštenim krovom, visina je identična onoj prethodnog modela, što znači da je ponovno prikladan za parkirne garaže na više katova. Između osovina se proteže dugi međuosovinski razmak od 3124 mm – osigurava još više prostora u vozilu u odnosu na prethodni model.

 


Novi model California pokreću tri različita sustava koji se mogu kombinirati sa svim paketima opreme i svi su upareni s automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom. Marka Volkswagen gospodarska vozila koristi 4- cilindrični motor snage 150 KS kao učinkovit dizelski motor s turbopunjačem i izravnim ubrizgavanjem (TDI). Benzinski motor s turbopunjačem i izravnim ubrizgavanjem (TSI) jednako visokog okretnog momenta novog modela California proizvodi 204 KS. I TDI i TSI motor pokreću prednju osovinu.

 

 

Nova značajka modela California je novi plug-in hibridni pogon (eHybrid) s izlaznom snagom sustava od 245 KS. Novi model California prvi je MQB model Volkswagen koncerna koji kombinira plug-in hibridni pogon sa sustavom pogona na sve kotače 4MOTION. Pretprodaja novog modela California u Hrvatskoj započet će nakon ljeta 2024., kad će biti poznate i cijene, a prve isporuke uslijedit će krajem godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije