Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVJEROJATAN IZNOS

Skuplje od stana: Pogledajte koliko eura traže za parkirno mjesto u Amsterdamu

Screenshot/Google Maps
12.05.2024.
u 08:28

Parkirnih mjesta također nedostaje u Nizozemskoj jer su mnoga od njih jednostavno izbrisana s ciljem da se automobilima onemogući pristup gradskim središtima.

Parkiralište od 18 kvadrata prodaje se za čak 495 tisuća eura! Ovaj je oglas osvanuo u Nizozemskoj na portalu Funda, a nalazi se u Amsterdamu, točnije na trgu u blizini Vondelparka. Ovo je najskuplje parkirno mjesto u Nizozemskoj, a moguće i u Europi.

Kako stoji u oglasu, parkirno mjesto nalazi se u zatvorenom kompleksu zgrada u najpoznatijoj i najekskluzivnijoj trgovačkoj ulici u Nizozemskoj. Slična mjesta se iznajmljuju za 750 eura mjesečno. Stambena kriza u Nizozemskoj sve više diže cijene stanova. Nedostaje oko 390.000 stanova, a pristupačni stanovi jedva da se mogu pronaći. Prema izvještaju iz prošle godine, prosječna cijena stana u Nizozemskoj je oko 430.000 eura – dakle znatno ispod cijene parkinga od 18 četvornih metara, ali ovdje u obzir treba uzeti ekskluzivnost lokacije, piše HAK revija.

VEZANI ČLANCI

Parkirnih mjesta također nedostaje u Nizozemskoj jer su mnoga od njih jednostavno izbrisana s ciljem da se automobilima onemogući pristup gradskim središtima.

FOTO Škodin novi SUV: Dolazi sa snažnim dizelskim motorom, automatik je standardan, 4x4 pogon opcija

1/15

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije