Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

7. PitchADU spaja studente Akademije dramske umjetnosti i domaću AV industriju

PitchADU
Foto: Inia Herenčić
1/5
15.05.2024.
u 14:14

Na Sceni F22 Akademije dramske umjetnosti (Frankopanska 22) u petak 24. svibnja 2024. u 16 sati održat će se 7. izdanje PitchADU – jedinstvenog događanja na kojem studentice i studenti ADU imaju priliku svoje najbolje ideje predstaviti profesionalcima iz struke.

PitchADU je jednodnevno događanje, forum na kojem studenti Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu imaju priliku predstaviti svoje projekte vodećim stručnjacima iz domaće audiovizualne industrije, a nastao je kao rezultat suradnje Akademije dramske umjetnosti, najstarije visokoškolske institucije u Hrvatskoj koja obrazuje buduće filmske profesionalce, i Društva hrvatskih filmskih redatelja, u organizaciji studenata i studentica Odsjeka produkcije.

Središnji cilj PitchADU foruma jest omogućiti studentima da svoje projekte prezentiraju pred relevantnim profesionalcima putem kratkih prezentacija, odnosno pitchinga, što im pruža jedinstvenu priliku za uspostavljanje kontakata u industriji i stjecanje dragocjenog iskustva u prezentiranju projekata pred stručnjacima. Uz podršku iskusnih producenata i ostalih profesionalaca, mladi autori imaju šansu osigurati financiranje, pronaći partnere i/ili suradnike za svoje projekte, što je bio slučaj s projektima na prethodnim izdanjima PitchADU-a.

Foto: Dora Sabljić & Carlo Kovačec

PitchADU će tako i ove godine ugostiti predstavnike televizija, produkcijskih kuća, festivala i umjetničkih udruga kao i filmske redatelje, nezavisne producente i druge stručnjake zainteresirane za sudjelovanje, podršku ili suradnju na projektima. Važno je istaknuti da u publici sjede i predstavnici ključnih institucija poput Hrvatskog audiovizualnog centra, Ministarstva kulture i medija te Vijeća za elektroničke medije, što dodatno naglašava važnost događanja.

Na 7. izdanju pitching foruma predstavit će se čak 11 studentskih projekata koji obuhvaćaju širok spektar formi i žanrova, od kratkometražnih i dugometražnih igranih i dokumentarnih filmova do YouTube serijala!

Kao popratni program Pitching foruma najavljujemo masterclass s početkom u 12h, pod nazivom Behind the scenes: Tajna uspjeha domaćih dokumentarnih TV formata, na kojem će redatelji Saša Ban, Filip Filković Philatz i Tomislav Šoban govoriti o svojem iskustvu rada na uspješnim TV dokumentarnim serijalima Dulum zemlje, Moderna vremena i Betonski spavači. Masterclass će moderirati student 1. godine diplomskog studija Produkcije audiovizualnih i multimedijskih projekata David Uranjek.

Foto: Dora Sabljić & Carlo Kovačec

Projektu odabranom od strane stručnog žirija dodijelit će se novčana nagrada u iznosu od 700 eura, a sponzor nagrade je Društvo hrvatskih filmskih redatelja. Uz to, studenti mogu osvojiti i druge nagrade koje daju sponzori i partneri (Hvar film festival, Plac studio, Aviteh, 3z.rent, UO KOMPOT). Pobjednika ovogodišnjeg pitching foruma izabrat će tročlani žiri sastavljen od profesionalaca koji čine producent Matej Merlić, redatelj Josip Žuvan, član Društva hrvatskih filmskih redatelja, te producentica i programska direktorica Zagreb film festivala, Selma Mehadžić.

Nakon pitching foruma slijedi petnaestominutna prezentacija o putu studentskog filma Fleka od prošlogodišnjeg PitchADU do European Short Pitcha u francuskom Rennesu pod nazivom Fleka - od PitchADU do European Short Pitcha.

PitchADU ove godine obiluje podrškom uglednih partnera koji su svojim doprinosom omogućili realizaciju događanja. Među ovogodišnjim sponzorima i partnerima nalaze se Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu, Desk Kreativne Europe - Ured MEDIA Hrvatske, Plac studio, Hvar film festival, Aviteh, 3z.rent, UO KOMPOT, Quahwa, Bibich vinarija i Piena.

Na kraju događanja organiziran je domjenak.

PitchADU možete pratite na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Foto: Dora Sabljić & Carlo Kovačec

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije