Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petar Ćulibrk – Sail Away

Novi album najuzbudljivijeg pijanista kojeg danas možete čuti kod nas

Intek Music
15.05.2024.
u 11:13

Fenomenalna svirka u devet skladbi albuma u kojoj Ćulibrk s deset prstiju klavirsku imaginaciju pretvara u tour de force usporediv s ponajboljim pijanistima ECM zvuka

Koprivnički Intek Music albumom pijanista Petra Ćulibrka “Sail Away” dodaje još jedno iznimno izdanje na popis domaće ponude u kojoj svake godine sa “svojim” autorima osvajaju kolajne za jake projekte koji Koprivnicu čine jednim od glazbeno najzanimljivijih gradova.

Najkraće, Petar Ćulibrk najuzbudljiviji je pijanist kojeg danas možete čuti kod nas. Album “Sail Away” dolazi s press-materijalom koji kaže: “Crpeći inspiraciju od jazz legendi poput Billa Evansa, Keitha Jarretta i Kennyja Barona, Ćulibrk stvara svoj jedinstveni zvuk i karakteristični prepoznatljiv stil dok istovremeno istražuje granice žanra.” Vidi vraga, za nedavni Record Store Day prije nekoliko tjedana uspio sam kupiti vinilno (mono) reizdanje drugog, klasičnog albuma Billa Evansa “Everybody Digs Bill Evans” iz 1959., na kojem skladba “Peace Piece” prvi put naznačuje ono što će Keith Jarrett kao zvijezda ECM-a promovirati od sedamdesetih godina nadalje na legendarnoj etiketi.

Da stvar bude luđa, prije nekoliko mjeseci ušao sam u trag iznimno očuvanom primjerku dvostrukog vinila Keitha Jarretta “The Köln Concert” iz 1975., pa mi je Ćulibrkov album stigao kao prirodni nastavak spomenutih izdanja. A ona su legendarna, kao što je fenomenalna i Ćulibrkova svirka u devet skladbi albuma u kojoj s deset prstiju klavirsku imaginaciju pretvara u tour de force usporediv s ponajboljim pijanistima ECM zvuka.

Poslušajte ga jer radi se o budućoj, ako ne i sadašnjoj klavirskoj zvijezdi koja će uskoro puniti dvorane (nisu nagrade najvažnije, ali struka je prepoznala Ćulibrka; za prvi album “Old School” osvojio je nominaciju za Porin u kategoriji najboljeg jazz-albuma, dobitnik je dvije nagrade Status za najboljeg instrumentalista). Album je prekrasan i solistički, a u tri dueta pridružili su se Zvonimir Šestak na kontrabasu, gitarist Filip Pavić i Oliver Potočnik na tenor-saksofonu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije