Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAR UZ VEČERNJI

Otkrijte 30 savjeta za uvijek čist i uredan dom

Veliko proljetno pospremanje
Shutterstock
14.05.2024.
u 15:39

U četvrtak, 16. svibnja, uz Večernji list darujemo vam posebni prilog – Veliko proljetno pospremanje

Veliko proljetno pospremanje doma i okućnice ozbiljan je projekt i tako mu treba i pristupiti – s dobrim planom. U prilogu Veliko proljetno pospremanje vam donosimo sjajan vodič koji će vas podsjetiti i na neka zaboravljena mjesta u domu i koji će vam uštedjeti vrijeme.

Tu su i savjeti za detaljno čišćenje vrtnog namještaja, recepti za izradu domaćih sredstava za čišćenje, savjeti profesionalaca za pranje prozora, kućno čišćenje tepiha i efikasnu borbu s dosadnom i, nažalost, sveprisutnom prašinom.

No da ne bi ispalo da samo rintate, pri ovom velikom pospremanju dobro se i zabavite – pustite omiljenu glazbu, bacite sve što vam ne treba i uživajte u činjenici da se ovakvo čišćenje računa kao dobar trening!

Podijelivši glavna životna područja u domu na pet područja,u prilogu fokusiramo na jednu zonu tjedno po 15 minuta dnevno: Zona 1: ulazni prostor, blagovaonica. Zona 2: kuhinja, Zona 3: kupaonica plus još jedna soba (kućni ured, dječja igraonica ili soba), Zona 4: spavaća soba, ormari, Zona 5: dnevna soba.

Osnovna ideja ove tehnike je učiniti vaš nemoguće dug popis obveza lakšim za upravljanje uz pomoć kratkih naleta aktivnosti.

Proljeće je, tradicionalno, rezervirano za veliko pospremanje doma, a sada, kada je većina nas više nego ikad doma, evo idealne prilike za generalku, od poda do krova.

Osmislili smo za vas jedan mali izazov – čišćenje doma u 30 koraka nadahnuti spomenutom tehnikom. A sad, ako ste spremni, navucite rukavice i – primite se posla!

Sve savjete potražite u četvrtak, 16. svibnja u prilogu Veliko proljetno pospremanje koje vam daruje Večernji list.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije