Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ideje za izlet

Ovo je pet top lokacija za piknik po Hrvatskoj: Imaju baš sve, od čarobne prirode do dodatnog sadržaja

Piknik
Foto: Neva Žganec/Pixsell
1/5
16.05.2024.
u 12:24

Dok sunce nježno obasjava grad, a temperatura se lagano penje, čini se da je proljeće konačno stiglo. Ovo predivno vrijeme poziva nas da izađemo iz svojih domova i uživamo u svježem zraku i suncu. A što bi bilo idealnije od piknika na otvorenom? Savršeno rješenje za iskoristiti ovu divnu atmosferu, okupiti obitelj i prijatelje te provesti neko vrijeme u prirodi na svježem zraku i u najboljem društvu. Kada se šarene dekice razviju pod plavim nebom, svaki zalogaj postaje ukusniji, a mirisi svježe pripremljene hrane miješaju se s prozračnošću proljetnog zraka, stvarajući jedinstvenu atmosferu opuštanja i užitka.

Gdje na piknik?

Kako ne biste previše mozgali gdje se možete uputiti na jednu takvu piknik avanturu, donosimo vam listu predivnih hrvatskih lokacija, idealnih za obiteljski izlet. Ovdje ćete pronaći savršene kutke prirode koji će ispuniti vaše zajedničke trenutke smijehom i veseljem.

1. Park-šuma Maksimir, Zagreb
Na pikniku u Park-šumi Maksimir možete uživati u opuštenoj šetnji dugim stazama kroz šumu i oko jezera. Pronađite skrovita mjesta uz jezera ili potok gdje možete rasprostrijeti prostirke i uživati u pikniku okruženi zelenilom i cvrkutom ptica i organizirajte sportske aktivnosti poput odbojke ili nogometa na otvorenim prostorima parka. Ako ste ljubitelj aktivnosti, možete se uputiti na razne obilaske ili vožnje biciklom kroz park i istražiti njegove skrivene kutke.

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

2. Jezero Jarun, Zagreb
Za one koji su željni mora, a predaleko im je putovati nekoliko sati, tu je jezero Jarun pored kojeg ćete se osjećati gotovo kao da ste na moru. Na Jarunu, osim što možete uživati u pogledu na vodu, imate mogućnost koristiti roštilje koji su postavljeni uz obalu. To vam omogućuje da uživate u pikniku uz pripremu ukusnih roštiljskih delicija dok se istovremeno sklanjate u hladu i osvježavate u blizini vode, uživajući u povjetarcu koji donosi miris Jaruna.

Foto: Goran Kovačić/Pixsell

3. Rajska plaža, Lopar, otok Rab
Na prekrasnoj Rajskoj plaži možete pronaći idealno mjesto za piknik na mekanom pijesku ili u hladu borove šume. Organizirajte sportske aktivnosti na plaži poput odbojke na pijesku ili badmintona kako biste se zabavili s prijateljima ili obitelji, a zatim se opustite uz osvježavajuće piće i ukusnu hranu koju ste pripremili.

Foto: Duško Marušić/Pixsell

4. Park šuma Šijana, Pula
U Parku šumi Šijana možete uživati u opuštenoj šetnji kroz šumu i istražiti razne staze i uređene prostore. Pronađite mirno mjesto za piknik na nekoj od prostranih livada ili uz rub šume gdje možete uživati u prirodnim ljepotama i tišini. Kako biste se dodatno zabavili, organizirajte za svoje najmanje igre na otvorenom poput skrivača ili lovice.

5. Park-šuma Adica, Vukovar
Omiljeno mjesto Vukovaraca za šetnju, rekreaciju i odmor, isprepleteno je pješačkim i trim stazama obogaćenim drvenim spravama za vježbanje. Možete uživati u opuštenoj šetnji kroz šumu i pronaći mirno mjesto uz rijeku Vuku gdje možete rasprostrijeti prostirke i uživati u pikniku okruženi zelenilom i cvrkutom ptica.

Ne zaboravite ovo

No prije nego što krenete na piknik avanturu u prirodu, pobrinite se da se opskrbite svime što vam je potrebno kako biste maksimalno uživali u vremenu provedenom na otvorenom. Pored hrane i pića, važno je imati udobne prostirke ili dekice na koje možete sjesti ili leći dok se opuštate. Osim toga, važno je da se osjećate opušteno i ugodno pa odaberite odjeću koja vam omogućava da se slobodno krećete dok uživate u pikniku s obitelji i prijateljima.

Foto: Shutterstock

Pored toga, termosice za piće će vam omogućiti da zadržite svoje napitke hladnima ili toplima tijekom cijelog dana, a papirnati tanjurići, pribor za jelo i vlažne maramice su neophodni kako biste se lako poslužili i očistili nakon obroka. Za još više zabave, ponesite nekoliko društvenih igara poput Čovječe, ne ljuti se i Jenga ili komplet Uno karata kako biste dodatno oživjeti atmosferu i stvorili dodatne trenutke smijeha i zabave za sve prisutne. Ne zaboravite na igračke za vaše četveronožne prijatelje kako bi i oni mogli uživati u pikniku.

Kad imate sve ovo pri ruci, možete biti spremni za nezaboravan dan proveden na pikniku u prirodi.

Nova lokacija u Slavoniji

Sve od navedenog, ali i više od toga sadrži STOP SHOP, retail parkovi koji se nalaze u 13 gradova Hrvatske; Osijeku, Valpovu, Ludbregu, Našicama, Kaštel Sućurcu, Velikoj Gorici, Gospiću, Daruvaru, Vinkovcima, Labinu, Pazinu, Čakovcu i Đakovu, a od 23. svibnja i u Vukovaru!

Vukovarci, ali svi oni koji žive u okolici grada ili su samo u prolazu, imaju golemi razlog za sreću jer će novi STOP SHOP sadržavati neke od najpoznatijih domaćih i međunarodnih dobavljača - TEDi, Vacom, ZOO City, Mana Moda, BabyCenter, Sinsay, Mandis Pharm, Admiral, Offertissima, dm drogerie-markt, Plodine, New Yorker, Optika Anda i Obrt Viktor, sa širokim izborom svakodnevnih proizvoda.

Predsezonsko razdoblje je idealno vrijeme da se pripremite za ljetnu sezonu i u vukovarskom STOP SHOP-u nabavite sve što vam je potrebno za bezbrižno ljeto po odličnim cijenama, a povrh toga, prigodom svečanog otvorenja novog retail parka u Vukovaru, svi gosti i posjetitelji će imati priliku uživati u nizu posebnih pogodnosti zakupaca STOP SHOP-a.

Novim otvorenjem, STOP SHOP će dodatno osnažiti svoju prisutnost na hrvatskom tržištu i potvrditi uspješnost ovakvog poslovnog modela u Hrvatskoj. Naime, novootvoreni vukovarski STOP SHOP peti je na području Slavonije, nakon što su već ranije otvorene lokacije ovoga lanca u Našicama, Valpovu, Osijeku i Đakovu. Njihovi retail parkovi smješteni su na lokacijama do kojih je jednostavno doći osobnim i javnim prijevozom te su odlično povezani s okolicom gradova. U njima možete pronaći široku lepezu proizvoda – od odjeće, obuće, kućnih potrepština i namještaja pa sve do proizvoda za djecu i kućne ljubimce. Uz to, svojim kupcima nude besplatan Wi-Fi, udobne klupe, toalete s previjalištem, igrališta, zelene površine u hladu, bankomate, restorane i mnoge sezonske promocije i događaje te pokrivaju površinu naseljenu od 30.000 do 150.000 stanovnika.

Na mjestu budućeg STOP SHOP-a Vukovar je tijekom građevinskih radova pronađeno i arheološko nalazište, a za koje je u tijeku ishođenje posebne table koja će ondje biti postavljena, što ga čini još posebnijim. Zar ne?

Sadržaj nastao u suradnji sa STOP SHOP-om.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije