Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napokon znamo!

Stomatologinja napokon otkrila vječiti misterij: Trebate li prati zube prije ili poslije doručka?

shutterstock
17.05.2024.
u 10:30

Neki ujutro jedva čekaj navaliti na ukusan doručak, dok drugi ne mogu zamisliti početi dan bez da prvo operu svoje zube.

Svi volimo jednostavan početak dana, tako da buđenje svakog jutra uz istu dentalnu dilemu pomalo već može ići na živce. Odluka hoćete li prvo pojesti doručak ili oprati zube dovoljna je da se vratite natrag u krevet i samo nastavite spavati. No, u konačnici, moramo donijeti odluku što ćemo prvo obaviti, piše LADBible. 

Neki ujutro jedva čekaj navaliti na ukusan doručak, dok drugi ne mogu zamisliti početi dan bez da prvo operu svoje zube. Rasprava o točnom vremenu pranja zuba ujutro je nešto o čemu svatko ima svoje mišljenje, ali srećom, stomatologinja se uključila i ponudila svoje stručno mišljenje o ovoj temi.

VEZANI ČLANCI: 

Anna Peterson, koja na društvenim mrežama redovito dijeli stomatološke savjete, konačno je stala na kraj sporu je li na prvom mjestu doručak ili pranje zuba. Stomatologinja iz Essexa objasnila je da ne biste smjeli čekati da pojedete prvi obrok u danu da biste oprali zube i da biste uvijek trebali otići do kupaonice prije nego što krenete u kuhinju.

Objašnjavajući svoje razloge, rekla je: ‘Postoje dva razloga za to. Kada doručkujete, usta vam se zakisele. Dakle, ono što radite kada perete zube nakon doručka je da četkate kiselinu u zube i to troši caklinu, a pranje zuba prije doručka štiti vaše zube od svega što ćete pojesti’. 

Perete zube odmah nakon pijenja kave? Evo zašto to i nije uvijek najbolja ideja:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije