Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nikad lakše

Usavršite parkiranje unazad: Isprobajte ovaj trik od četiri koraka!

Shutterstock
20.05.2024.
u 16:30

Iako bi se ovaj trik mogao činiti očiglednim iskusnim vozačima koji godinama bez problema parkiraju unazad, mnogi komentatori objave koji se muče s ovom tehnikom pohvalili su stručnjake što su podijelili trik

Parkiranje unazad mnogima je jedan je od najiritantnijih dijelova vožnje automobila, a jedino što bi moglo biti gore od njega je paralelno parkiranje. Mnogi od nas provedu nekoliko minuta pokušavajući svoja vozila savršeno uskladiti s prostorom, samo da bi otkrili da smo, kada idemo unatrag, preblizu automobilu pokraj sebe ili da nismo parkirani ravn, piše Mirror. 

Nepravilno parkiranje može smetati ostalim vozačima oko vas, a moglo bi čak biti i opasno ako na kraju udarite u drugo vozilo i izazovete nesreću, stoga je važno da to učinite kako treba. I srećom, postoji jednostavan način da naučite kako svaki put savršeno parkirati unazad - u samo četiri koraka.

VEZANI ČLANCI:

Stručnjaci za vožnju u Zutobiju podijelili su informativni video na svom TikTok profilu @zutobi u kojem su svima pokazali kako se treba parkirati unazad. I ispada da je puno lakše nego što se mnogima od nas čini. Video od 42 sekunde koristio je simulaciju parkiranja kako bi nam svima pokazao kako bi to trebalo biti učinjeno, dok su stručnjaci svaki put govorili o četiri "laka" koraka koja su potrebna da se tehnika usavrši.

Video je posebno pokazao kako parkirati na parkiralištu, a bio je namijenjen američkim vozačima, iako bi trik trebao raditi bez obzira gdje se nalazite. "Prvi korak: aktivirajte svoj pokazivač smjera i postavite svoj automobil u poziciji gdje je zadnji kraj našeg vozila uz bok vozila uz koje se parkiramo. Provjerite jesu li svjetla kočnica poravnata sa svjetlima drugog vozila. Drugi korak: okrenite upravljač do kraja u smjeru u kojem želite unazad. Polako se vraćajte unazad, koristeći retrovizore da vas vode. Treći korak: nakon što se ispravite, vratite upravljač u sredinu. Četvrti korak: nastavite voziti unatrag dok vaš automobil ne bude uredno parkiran na mjestu", rekli su. 

@zutobi Reverse Parking in 4 Steps 😎 #parking #parkingtips #parkinglesson #driving #driverslicense #driver #driverstest #us #fyp #howropark #reverseparking ♬ original sound - Zutobi

Iako bi se ovaj trik mogao činiti očiglednim iskusnim vozačima koji godinama bez problema parkiraju unazad, mnogi komentatori objave koji se muče s ovom tehnikom pohvalili su stručnjake što su podijelili trik. Jedna je osoba napisala: "To je bilo tako korisno!" Dok je drugi odgovorio: "Vrlo korisno, pokušat ću. Hvala!" "Izbjegavam parkiranje unazad koliko god mogu, jednostavno mi to ne ide. Možda mu dam šansu još jednom s ovim trikom", pisalo je u još jednom komentaru. 

Drugi su objasnili da iako su vjerovali da su profesionalci u parkiranju unatrag, druge vrste parkiranja bi ih zbunile. Netko je podijelio: "Volim parkiranje unatrag, uvijek to radim. Najviše mrzim parkiranje naprijed, čak mi je draže paralelno." Netko drugi je dodao: "Profesionalac sam u ovom parkiranju, ali mučim se s paralelnim."

Uništavate li si mobitel? Većina nas radi ove dvije kritične pogreške pri punjenju!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije