Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOVELA EUROVIZIJU U SRBIJU

Kada je Marija Šerifović pobijedila na Euroviziji, ovo je dobila od tadašnjeg predsjednika

ARHIVA - Eurovizija 2007., Dado Topić i Dragonfly nisu se plasirali u finale, Marija Šerifović pobjednica
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/9
16.05.2024.
u 12:42

Kada je 2007. godine s pjesmom "Molitva" predstavnica Srbije Marija Šerifović pobijedila na Euroviziji, od tadašnjeg predsjednika Srbije dobila je dar, a u jednom televizijskom intervjuu ispričala je i o kojem je daru bila riječ

Na dnevnom redu današnje sjednice tehničke Vlade našao se i Prijedlog odluke o dodjeli novčane nagrade Marku Purišiću, umjetničkog imena Baby Lasagna. On je pjesmom "Rim Tim Tagi Dim" Hrvatskoj priskrbio drugo mjesto na ovogodišnjoj Euroviziji, a Vlada će ga nagraditi s 50.000 eura. Baby Lasagna kasnije se oglasio na Instagramu i zahvalio na nagradi te uputio molbu Vladi da taj novac osiguraju onima kojima je potrebniji. 

"Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje ime te ime Vlade donira 25.000 eura Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom 'Mladen Ćepulić'. Nadalje, ostalih 25.000 eura volio bih donirati Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica KBC Zagreb. Hvala", poručio je Baby Lasagna. Kada je 2007. godine s pjesmom "Molitva" predstavnica Srbije Marija Šerifović pobijedila na Euroviziji, od tadašnjeg predsjednika Srbije dobila je dar, a u jednom televizijskom intervju ispričala je i o kojem je daru bila riječ. 

GALERIJA Totalna ludnica na zagrebačkom Trgu! Fanovi dočekali Baby Lasagnu u apsolutnoj euforiji

ARHIVA - Eurovizija 2007., Dado Topić i Dragonfly nisu se plasirali u finale, Marija Šerifović pobjednica
1/113

VEZANI ČLANCI

– Kroz povijest smo mogli vidjeti da se to, bilo da je riječ o glazbi, umjetnosti, bilo kojoj od onih sfera koje zaslužuju bilo kakvu vrstu priznanja, gotovo nikada nije dogodilo. Dakle, ne smeta mi to. Najveću zahvalu – aplauz, dobila sam od ljudi koji su tu već 20 godina, koji stare sa mnom. Što se države tiče, mene to previše ne zanima, sve sam sebi osigurala i omogućila – rekla je Marija u jednom razgovoru za Blic i prisjetila se kako je Aleksandar Tijanić predložio tada da Marija dobije nagradu od 80 tisuća eura kao i sportaši koji sudjeluju na Olimpijskim igrama i ostvare zavidne rezultate.

– Sjećam se što je gospodin Tijanić tada rekao, to se nije dogodilo, otišla sam na prijam k tadašnjem predsjedniku Borisu Tadiću. Pitao je: "Što mogu učiniti za vas?". Što da mu kažem?! Ne trebaš ništa, mislim što ćeš, ja sam za tebe napravila više, ne trebaš ti ništa za mene. Dobili smo kravatu i bombonijeru, to je to, to je jedina istina – rekla je Marija. Dodala je kako je kravatu darovala svom menadžmentu jer ih ne nosi, a slatkiše je zadržala za sebe. – Nema veze. Pa koga briga, hej, ne treba mi nitko reći ni "hvala"! Učinila sam to za naš narod, da budemo bar jedan dan u godini ponosni, ponosni, Srbi, Balkanci, kako god – izjavila je. 

VIDEO Rim Tim Tagi Dim veselje u Umagu, stigao Baby Lasagna

 

Komentara 16

Avatar sitneduše
sitneduše
13:48 16.05.2024.

Kakve to veze ima s Hrvatskom?

AV
avangero
13:19 16.05.2024.

Vidi vraga pa i ona je drugačija, ne nije slučajno to s Eurosongom

MA
Makbe
15:44 16.05.2024.

Mariji se ne može ništa prigovoriti. Super žena, nikad se nije drugačije izjašnjavala, nikoga ne osuđuje niti gnjavi nekom ideologijom. Divno pjeva i živi svoj život. Svaka joj čast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije