Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njemačka, 14. kolo

Borussia D. slavila u majci svih derbija i preuzela vrh Bundeslige

'29.10.2011,Volkswagen Arena, Wolfsburg, GER, 1.FBL, VFL Wolfsburg vs Hertha BSC Berlin, im Bild  Mario Mandzukic (Wolfsburg #18)  // during the match from GER, 1.FBL,VFL Wolfsburg vs Hertha BSC Berli
'nph / Schrader'
26.11.2011.
u 17:38

Wolfsburg je izgubio na gostovanju kod Augsburga 0:2, a u novom porazu Mario Mandžukić odigrao je cijeli susret, dok je Srđan Lakić ušao u 73. minuti.

U majci svih derbija, kako svi u rurskoj pokrajini vole nazivati susrete Borussije Dortmund i Schalkea, aktualni prvak iz Dortmunda na svojoj je Signal Iduna Areni pobijedio rudare iz Gelsenkirchena 2:0. Pogotke za crno-žuto postigli su Lewandowski u 16., te Santana u 61. minuti. Ivan Perišić bio je na klupi domaćeg sastava, ali nije ulazio u igru.

Novom pobjedom, Borussia je preuzela vrh Bundeslige s 29 bodova, koliko ima i njena imenjakinja iz Mönchengladbacha, dok münchenski Bayern ima bod, ali i utakmicu manje.

Hrvati u Wolfsburgu opet neće ovo kolo pamtiti po dobrom. Vukovi su izgubili na gostovanju kod Augsburga 0:2, a u novom porazu Mario Mandžukić odigrao je cijeli susret, dok je Srđan Lakić ušao u 73. minuti.

Ludu utakmicu odigrali su u Berlinu domaća Hertha i Bayer iz Leverkusena (3:3). Domaći su poveli 2:0, zatim su gosti preokrenuli na 3:2, da bi dvije minute nakon trećeg gola Bayera zabila i Hertha za konačnih 3:3. Cijeli susret za Berlinčane odigrao je Andre Mijatović, koji je standarno bio kapetan.

Ivo Iličević dobio je zadnjih šest minuta u remiju HSV-a kod Hannovera (1:1) i uspio dobiti žuti karton.

Ostali rezultati: Nürnberg - Kaiserslauter 1:0, Hoffenheim - Freiburg 1:1.

Komentara 1

KL
klubuhb1
10:00 27.11.2011.

Ovaj derbi je kao Dinamo - Hajduk X 2. Imao sam priliku jedanput to gledati još na starom Westfalenu kad su za Borussiju igrali Rummenige i Sammer. Ludnica ..... živa ludnica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije