Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
45 RAZLIKE

Epski potop Jokića i društva: Minnesota razbila Denver, ovo se prvacima u povijesti još nije dogodilo

NBA: Playoffs-Denver Nuggets at Minnesota Timberwolves
Foto: Brad Rempel/REUTERS
1/4
17.05.2024.
u 08:26

Već je prva četvrtina pokazala u kojem bi smjeru utakmica mogla krenuti. Domaćin je nakon prve četvrtine imao 17 razlike (31-14). Na poluvremenu je bilo +19 (59-40), a na koncu treće dionice 25 razlike (86-61). Potpuni slom gosti su doživjeli u zadnjem periodu igre

Košarkaši Minnesota Timberwolvesa izborili su odlučujuću, sedmu utakmicu u polufinalu doigravanja Zapadne konferencije NBA lige, nakon što su u šestom susretu u  Minneapolisu pobijedili branitelja naslova Denver Nuggetse sa čak 115-70 izjednačivši tako rezultat na 3-3.

Podsjetimo, Minnesota je otvorila seriju s dvije pobjede, aktualni prvak je uzvratio s tri pobjede u nizu, a sinoć su Timberwolvesi uvjerljivim slavljem gurnuli seriju u "majstoricu". Odlučujuća, sedma utakmica igrat će se 19. svibnja u Ball Areni u Denveru.

Već je prva četvrtina pokazala u kojem bi smjeru utakmica mogla krenuti. Domaćin je nakon prve četvrtine imao 17 razlike (31-14). Na poluvremenu je bilo +19 (59-40), a na koncu treće dionice 25 razlike (86-61). Potpuni slom gosti su doživjeli u zadnjem periodu igre koji su izgubili sa 29-9 za konačnih 45 koševa razlike (115-70). Minnesotu je predvodio Anthony Edwards sa 27 koševa, četiri skoka, četiri asistencije i tri ukradene lopte, dok je Jaden McDaniels dodao 21 koš, četiri skoka i asistenciju. Francuz Rudy Gobert upisao je osam poena i 14 skokova.

"Dečki su vjerovali u sebe, to je bio ključ," kazao je Edwards.

"Dosta smo razgovarali prije utakmice kako vratiti našu prednost, kako da igramo slobodnije i laganije. Čini se da smo uspjeli," dodao je Minnesotin trener Chris Finch.

Niti jedan branitelj naslova u doigravanju nije izgubio s tolikom razlikom.

"Taj podatak najbolje oslikava kako smo igrali," kazao je razočarani trener Denvera Mike Malone.

Nuggetsi su sve pokušavali, tražili su petorku koja bi se mogla oduprijeti domaćinu, ali nisu uspjeli.

Kod Denvera najefikasniji je bio Nikola Jokić sa 22 koša uz devet skokova, Aaron Gordon je dodao 12 koševa, osam skokova i četiri asistencije, a Jamal Murray 10 koševa i pet asistencija.

U drugom polufinalu Zapada Dallas vodi sa 3-2 protiv Oklahoma Cityja, a šesta utakmica je 18. svibnja u Dallasu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije