Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASILA SE MINISTRICA

Francuzi traže najstrožu kaznu za nogometaša koji je trakom prekrio LGBTQ logo

France's President Emmanuel Macron visits the "Marina Olympique" nautical base in Marseille
LUDOVIC MARIN/REUTERS
20.05.2024.
u 20:17

"Takvo ponašanje mora biti suočeno s najstrožim sankcijama i za igrača, ali i za njegov klub koji mu je to dopustio", rekla je ministrica

Francuska ministrica sporta Amelie Oudea-Castera zatražila je "najstrože sankcije" veznjaku Monaca Mohamedu Camari i njegovom klubu nakon što je u susretu protiv Nantesa prekrio LGBTQ logo na svom dresu bijelom trakom.

Malijski reprezentativac je bijelom trakom prekrio LGBTQ logo na prednjem dijelu svog dresa, a prije susreta se odbio fotografirati s ostalim igračima Monaca i Nantesa iza transparenta koji podržava Međunarodni dan borbe protiv homofobije, bifobije, interfobije i transfobije.

"Takvo ponašanje je neprihvatljivo," rekla je ministrica Oudea-Castera francuskom radiju RTL.

"Takvo ponašanje mora biti suočeno s najstrožim sankcijama i za igrača, ali i za njegov klub koji mu je to dopustio", dodala je.

Camarin potez komentirao je i trener Monaca Adi Hutter.

"Prije svega, želio bih reći da mi, kao klub, podržavamo akciju koju organizira liga. S njegove strane, to je bila osobna inicijativa. S njim će se interno razgovarati o ovoj situaciji. Neću dalje komentirati," poručio je austrijski stručnjak.

Monaco je ove sezone završio na drugom mjestu u Ligue 1 iza Paris St Germaina i kvalificirao se za grupnu fazu Lige prvaka.

 

Komentara 5

Avatar tuđinskekratkenoge
tuđinskekratkenoge
23:13 20.05.2024.

Ministrica traži "najstrožu kaznu" - koja je ono najstroža kazna?

SN
Senf na kobasicama
22:14 20.05.2024.

sloboda mišljenja?

UK
ukrajina
08:33 21.05.2024.

Očito maltretiranje i zastrašivanje većine ! Obit će im se to o glavu kad tad !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije