Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEZABORAVNA ANEGDOTA

Kako je Ćiro nasjeo na lukavu fintu uoči Eura? 'Prosinečki i ja trebali smo biti potjerani!'

Zagreb: Kvalifikacije za EP u nogometu, Hrvatska - Jugoslavija, 9.10.1999.
Foto: Sinisa Hancic/PIXSELL
1/4
17.05.2024.
u 09:18

Ćirina verzija priče bila je još bolja: "Ja kažem njima obadvojici: 'Napolje!', a on, j*** sliku svoju, viče onakav sklupčan sav: 'Znate, ja imam ženu, ne bi je htio izgubit, ona nikad neće vjerovat da sam ja bio s Prosinečkim, reći će: 'Bio si s nekom kur***! Molim vas, šefe!"

Povijest hrvatske nogometne reprezentacije prepuna je velikih uspjeha. Srebro iz Rusije, bronca iz Katara, još niz senzacionalnih pobjeda i nezaboravnih utakmica odigrali su vatreni od 1990. do danas. Uoči nadolazećeg Eura u Njemačkoj, prisjetit ćemo se jedne anegdote pred prvo veliko natjecanje na kojem je samostalna Hrvatska imala priliku sudjelovati. Bilo je to Europsko prvenstvo 1996. u Engleskoj, ono na kojem su naši reprezentativci pod vodstvom Miroslava Ćire Blaževića ispali u četvrtfinalu od Njemačke.

U kadru te reprezentacije bio je i Igor Pamić. Dugogodišnji trener hrvatskog drugoligaša (treći rang natjecanja) Karlovca tada je na Euro išao kao napadač Osijeka. Sjajan strijelac kakvim se sezonu ranije pokazao i u Dinamu, a ranije i u Pazinki, odnosno Istri, zapeo je Ćiri za oko. Iskoristio je ponuđenu priliku i zabio u prijateljskoj utakmici s Mađarskom upravo u Osijeku, u travnju 1996. 

I Pamić i tadašnji izbornik Blažević u nekoliko su navrata pričali o anegdoti s priprema za turnir u Engleskoj nakon koje su, tako je to rekao "div iz Žminja", i on i Robert Prosinečki trebali biti izbačeni iz reprezentacije za Euro 1996.

- Pa ja ću priznati, ja imam odmah priču, kod mene nema problema što se toga tiče. Evo, ovo ni'ko ne zna, cijela Hrvatska. Ja i Prosinečki smo trebali biti potjerani s Europskog prvenstva 1996. godine jer smo zaglavili - pričao je Pamić. 

- Gdje smo zaglavili, sigurno ne u Mercatoru. I sve je ispalo dobro, ali drugi dan, normalno, javili su se neki šišmiši, čudni tipovi koji su inače bili špijuni, i oni su to prijavili šefu. I, naravno, Ćiro je odmah rekao da će nas potjerati. Svi su se bili preplašili, ja pogotovo, ne znam kako je bilo Prosinečkom, al' mislim da je isto bilo i njemu. Ali Ćiro je na kraju bio veliki gospodin i poštedio nas je. Jer, znate, to se dešavalo puno, puno puta. Nama dvojici je bilo taj dan, ali inače je bilo svaki dan, je l'...

Svoju verziju te priče imao je i Ćiro koji je jednom prilikom rekao:

- Ja kažem njima obadvojici: 'Napolje!', a on, j*** sliku svoju, viče onakav sklupčan sav: 'Znate, ja imam ženu, ne bi je htio izgubit, ona nikad neće vjerovat da sam ja bio s Prosinečkim, reći će: 'Bio si s nekom kur***! Molim vas, šefe! A ja njemu kažem, slušaj razbojniče jedan, ja sam te sad popušio, spašeni ste obojica. Ali, majku vam j***m, to je samo radi tvoje žene. To je bio jedan je**n režim" - govorio je Blažević.

I Prosinečki i Pamić na koncu su otišli na Euro u Englesku, a Pamić je i zaigrao u utakmici protiv Portugala u 3. kolu po skupinama, već uoči koje je Hrvatska matematički bila osigurala plasman u četvrtfinale.

Komentara 1

BB
Bruno_Bear1
16:07 17.05.2024.

dobro je ćiro detektirao žutog i nije pogriješio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije