Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razišli se

Nakon tri sezone, Damir Mulaomerović više nije trener Cedevite Junior

Igor Šoban / Pixsell
14.05.2024.
u 14:52

Za očekivati je da će klub s Velesajma, koji želi biti inkubator talenata, za Mulaomerovićeva nasljednika tražiti nekog vrsnog zanatliju koji će pratiti klupsku filozofiju razvoja mladih igrača

Nakon trogodišnje suradnje, Damir Mulaomerović (49) više nije trener seniora Košarkaškog kluba Cedevita Junior. Bivši reprezentativac i bivši izbornik glavni trener cedevitaša postao je u svibnju 2021. godine a prošle godine mu je klub ponudio i konzumaciju treće godine (2+1).

Premda je Mulaomerović s Cedevitom Junior osvojio četvrto mjesto u ligaškom dijelu Favbet Premijer lige i premda je osigurao ostanak u Drugoj ABA ligi, suradnja se neće nastaviti. A na to, vjerujemo, nije utjecalo to što su cedevitaši u četvrtfinalu doigravanja eliminirani od dinamovaca. Jednostavno, obje strane odlučile su krenuti svaka svojim putem.

- Mula je klubu donio značajne rezultate u Prvenstvu, Kupu i posebno u razvoju mladih igrača što je od velikog značaja za našu misiju da doprinosimo budućnosti hrvatske košarke - stoji u klupskom priopćenju kojeg je dopunio i predsjednik kluba Neven Vranković:

- Mula je svojim stručnim kompetencijama i ljubavi prema košarci izuzetno doprinio da je naš klub postao prepoznatljiv po organizacijskoj kvaliteti, profesionalizmu i sportskom duhu. Njegova posvećenost našim mladim košarkašima pokazuje kako se ostvaruju snovi i postižu ciljevi.

Tako će za sljedeću sezonu Cedevita Junior morati potražiti novog trenera a s obzirom na filozofiju kluba, koji želi postati inkubatorom talenata, to će biti netko tko će na razvoj mladih igrača gledati kao na osobne trofeje.

Klub sa Zagrebačkog velesajma za sljedeću sezonu ima pod ugovorom sedmoricu igrača (Karačić, Serdarušić, Ljubičić, Jelić, Bogdanović, Bilić, Mršić) pa se očekuje da cedevitaši pribave tri pojačanja i da prvom sastavu pridruže ponekog igrača iz juniorskog pogona.

A sezona 2024./2025. trebala bi, uz novog trenera, biti afirmirajuća za talentirane igrače poput Ivana Bogdanovića i Tonija Bilića. I još ponekog mlađeg igrača pristiglog sa strane ili iz vlastitog pogona.

A da Košarkaška akademija Cedevite Junior radi dobar posao s mlađim uzrastima potvrdit će vam i podatak da su se sve mlađeuzrasne selekcije (juniori, kadeti, pretkadeti i U-13) plasirali na završne turnire koji će se odigrati u Zadru od 23. do 26. svibnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije