Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE ODUŠEVLJEN

Sopić o novim pravilima Kupa: 'Bolje ne komentirati, nema se što pametno reći'

Rijeka i Dinamo sastali se u 33. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
13.05.2024.
u 14:00

"Ne trebate biti ni nogometni trener ni ništa da znate što se događa u formatu Kupa, pogotovo u ovakvom izdanju", rekao je Željko Sopić čiju momčad čekaju dvije utakmice s Dinamom za Rabuzinovo sunce

Dinamo i RIjeka riješili su pitanje prvaka u Hrvatskoj nogometnoj ligi. U 34. kolu Dinamo je slavio nad Osijekom (1:0), dok je Rijeka poražena od Varaždina (3:1). Time je momčad s Kvarnera dva kola prije kraja prvenstva ostala sedam bodova iza starih i novih prvaka. Međutim, jedno pitanje ostaje otvoreno, a to je ono pobjednika Hrvatskog nogometnog kupa.

Rijeka je u polufinalu svladala Lokomotivu rezultatom 0:1, dok je Dinamo istim učinkom slavio na Poljudu u gostovanju kod Hajduka. Tako su glavni rivali ove sezone još jednom pronašli put do međusobnog ogleda. Rijeka je do sada bila neuspješna protiv Dinama. Dvaput su izgubili na Maksimiru i jednom na Rujevici. Tek su u prvom domaćem susretu sezone uspjeli izvući remi.

VIDEO Igrači Dinama uoči prve finalne utakmice Hrvatskog nogometnog kupa

Uoči aktualne sezone izmijenjena su pravila Kupa. Momčadi će igrati dvije finalne utakmice. Prvi susret je 15. svibnja na Maksimiru, dok se uzvrat igra 22. svibnja na Rujevici. Povrh toga, gol postignu u gostima vrijedi duplo, što bi moglo nagnati obje momčadi da nastoje zabiti na protivničkom terenu. Promjene u formatu je s osjetnim manjkom entuzijazma komentirao Željko Sopić.

"Ne trebate biti ni nogometni trener ni ništa da znate što se događa u formatu Kupa, pogotovo u ovakvom izdanju. Mi se nećemo doći u Maksimir samo braniti, pravilo je takvo da gol u gostima vrijedi duplo i zato će nam biti jako važno zabiti taj gol. Bolje ne komentirati to, nećemo ništa pametno reći", kazao je u emisiji Radio Rijeke Pod stijenama Kantride. Od pravila golova u gostima Uefa je odustala prije više godina.

Također, Sopić je najavio da će na Maksimiru braniti drugi vratar Martin Zlomislić koji je branio i druge utakmice Kupa ove sezone. Obje momčadi imaju se za što boriti. Rijeci ovo može biti prilika da konačno svlada Dinamo ove sezone i osvoji bar jedan trofej za svoj golemi trud. Dinamo pak može do duple krune, a isto tako po prvi puta to postignuće mogu spojiti s proljećem u Europi.

GALERIJA Dinamo je potvrdio naslov prvaka! Ademi zabio za veliko slavlje na Maksimiru

Rijeka i Dinamo sastali se u 33. kolu SuperSport HNL-a
1/62

Komentara 4

Avatar Idler
Idler
23:04 14.05.2024.

Ne razmem kaj je sporno i kaj je opće pisac štel reč ? Uzvrat je vu Rijeci, jel bi trebalo i započet s 1:0 za domaćina?

Avatar Moodleen
Moodleen
19:12 13.05.2024.

Ako je Rijeka savladala Lokomotivu 0:1, to znači da je izgubila, kaj ne? Treči razred osnovne.

Avatar CUBE
CUBE
16:24 13.05.2024.

Nije više bahat, al nije ni Zoki

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije