Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAŠAN DOGAĐAJ

Užas u Londonu, boksač preminuo u ringu nakon strašnog nokauta: 'Ovakve scene ne želimo gledati'

Screenshot: X.com
13.05.2024.
u 14:50

Liječnici su mu u ringu pružali pomoć oko 20 minuta pred punom dvoranom, a morali su koristiti i defibrilator. Nakon što je prebačen u bolnicu konstatirana je smrt

Sherif Lawal, 28-godišnji britanski boksač, tragično je preminuo u ringu u svojoj prvoj profesionalnoj borbi. Njegov meč protiv Portugalca Malama Varele bio je prvi na redu u nedjeljnoj priredbi u Harrow Leisure centru u Londonu, a ostatak programa je otkazan nakon tragičnog događaja. Lawal je pretrpio ozljedu na kraju treće runde, vratio se u četvrtoj s dignutim gardom, ali je brzo pao nakon Varelinog udarca desnom rukom kojim je pogodio Lawalovu sljepoočnicu. Sudac Lee Every počeo je brojanje do nokauta, ali odmah ga je prekinuo kad je vidio u kakvom je Lawal stanju.

Liječnici su mu u ringu pružali pomoć oko 20 minuta pred punom dvoranom, a morali su koristiti i defibrilator te postupke oživljavanja. Nakon dolaska hitne pomoći prevezen je u obližnju bolnicu Northwick Park gdje je naknadno proglašen mrtvim. Promotor priredbe "Sudar titana" Costakis Evangelou nakon tragedije je izjavio:

– Ovo je bio tragičan incident i Sherifovoj obitelji šaljem iskrenu sućut. Ovo je težak trenutak za sve uključene u boksačko bratstvo i pokušavamo prihvatiti što se dogodilo. Nitko ne želi vidjeti ovakve događaje u bilo kojem sportu.

Nakon tragedije, mnogi iz boksačkog svijeta objavili su poruke podrške na društvenim mrežama, a jedan od svjedoka događaja kasnije je izjavio: "Ovo je užasno tužno. Ovo je bio njegov profesionalni debi, umro je ostvarujući svoje snove."

Sherif Lawal borio se u srednjoj kategoriji, a ovo je bila njegova prva profesionalna borba nakon što je početkom ove godine objavio da završava amatersku karijeru i postaje profesionalac. Mnogi su mislili kako ima potencijala biti sjajan borac, a njegov trener C.J. Hussein jednom je rekao:

– Mislim da će Sherifu odlično pasati profesionalni boks, ima sav talent potreban da bude odličan u srednjoj kategoriji. Inspiracija je za sve mlađe boksače.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar IvanR
IvanR
15:01 13.05.2024.

Plemenit sport

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije