Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVOBOJ DIVOVA

Večeras se igra 'finale prije finala' Lige prvaka. Evo gdje gledati spektakl Citya i Reala

Champions League - Quarter Final - First Leg - Real Madrid v Manchester City
JUAN MEDINA/REUTERS
17.04.2024.
u 07:00

Liga prvaka, uzvratni susreti četvrtfinala: City na Etihadu dočekuje Real, a Bayernu stiže Arsenal nakon remija u prvim ogledima

Nakon spektakularnog 3:3 remija u prvoj četvrtfinalnoj utakmici u Španjolskoj, čeka nas "drugo poluvrijeme", uzvratna utakmica Manchester Cityja i Real Madrida na Etihadu. Dvoboj je to kojeg većina navijača s razlogom naziva "finalom prije finala", a poslije remija u Madridu engleska momčad po mnogim parametrima uoči uzvrata ima blagu prednost iako je, naravno, riječ o iznimno napetom okršaju.

Naime, City je u sva protekla tri dvoboja protiv Real Madrida slavio na svojem stadionu, a posljednji od tih dvoboja, prošle godine u polufinalu, završilo je čak 4:0 pobjedom momčadi Pepa Guardiole. Vrlo je zanimljiv i podatak da je Real od posljednjih deset dvoboja nokaut-faze u kojima nije pobijedio u prvoj utakmici samo dvaput uspio proći dalje. I jedna i druga momčad su u velikim nizovima bez poraza. Real Madrid nije izgubio 15 utakmica zaredom, no i tu su igrači Cityja u prednosti budući da nisu doživjeli poraz u čak 27 posljednjih utakmica. Utakmicu možete pratiti na drugom programu HRT-a i trećem kanalu Arena Sporta.

GALERIJA Britanski mediji oduševljeni golčinom Gvardiola

Champions League - Quarter Final - First Leg - Real Madrid v Manchester City
1/6

City dočekuje ovaj dvoboj u jako dobrom raspoloženju nakon što su 5:1 pobjedom protiv Lutona te kiksevima rivala Arsenala i Liverpoola zasjeli na čelo premijerligaške ljestvice nakon dugo vremena. U posebno dobrom raspoloženju su i hrvatski reprezentativci Joško Gvardiol i Mateo Kovačić koji su u posljednjim dvobojima imali punu minutažu, a obojica su postigla sjajne pogotke protiv Lutona. Gvardiol je odličan pogodak postigao i u prvom dvoboju protiv Reala te motiviran dočekuje uzvrat

– Igramo protiv Real Madrida, kralja ovog natjecanja, ali nema straha. Ako se bojite nešto pokušati ili napraviti, onda vam je bolje da sve gledate na TV-u. Želimo naslov. Za to će biti potrebna i pobjeda protiv Reala. Za ukupnu pobjedu potrebno je svladati i najbolje momčadi – rekao je hrvatski reprezentativac.

Dok će City u odnosu na prvi dvoboj na raspolaganju imati Kevina de Bruynea, Real ponovno muku muči s obranom. Francuski veznjak Aurelien Tchouaméni neće moći zaigrati na poziciji stopera na kojoj je bio u posljednjih nekoliko susreta zbog akumuliranih žutih kartona pa će tako umjesto njega započeti 34-godišnji Nacho Fernandez. Prema onome što se može zaključiti iz španjolskih medija bliskih Realu, kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić trebao bi ostati na klupi za pričuve, a u veznom redu trebali bi započeti Kroos, Valverde i Camavinga.

VEZANI ČLANCI:

U drugom dvoboju također će biti napeto. Bayern na svojoj Allianz Areni dočekuje Arsenal nakon 2:2 remija na Etihadu prošlog tjedna, a ni jedni ni drugi nisu u dobrom raspoloženju. Bayern je proteklog vikenda i službeno prvi put nakon 11 godina ostao bez naslova, dok je Arsenal domaćim porazom protiv Aston Ville ostao bez prvog mjesta premijerligaške ljestvice. I jednima i drugima je stoga prolazak u polufinale Lige prvaka strašno važan. Bayern ne može računati na Comana, Gnabryja, Daviesa, Sarra i Boeyja, a Arsenal na Timbera, dok je topnicima Odegaard upitan. 

Komentara 1

Avatar CUBE
CUBE
12:02 17.04.2024.

Tchouaméni ? I on ima žuti pa ne može zaigrat za Real a ja za V.L 🤓

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije