Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I KAVA ĆE OVO LJETO BITI LUKSUZ

Cijena će vas ostaviti bez riječi: Pogledajte koliko košta kava na hvarskoj rivi

Hvar: Cijena kave na hvarskoj Rivi
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/5
20.05.2024.
u 18:39

Najnoviji račun s Hvara pokazuje da ovih dana cijena kave u jednom kafiću na hvarskoj rivi iznosi 4,50 eura. Jeste li vi primijetili veće cijene na Jadranu? Ako imate slične primjere šaljite nam na dojavi@vecernji.net.

Vijest s račun za kavu na kojoj je otiskana vrtoglava cijena nije nikakva novost za naše obalne gradove u vrijeme ljetne sezone. Ali čini se kako su nas ove godine ipak uspjeli iznenaditi. Kava je s ovom ljetnom sezonom postala luksuz. 

Kako se ljetna sezona približava, cijene rastu, a prvi porast dolazi s najsunčanijeg Hrvatskog otoka Hvara. Prošle godine, u veljači, kava je na Hvaru koštala skoro 3 eura (22 kune) dok je tijekom sezone u jednom popularnom kafiću cijena skočila na 4,10 eura.

Ove godine cijene su se dodatno povećale. Najnoviji račun s Hvara pokazuje da ovih dana cijena kave u jednom kafiću na hvarskoj rivi iznosi 4,50 eura. Možda ako vam je lakše percipirati vrijednost, 4.50 eura je 33.91 kuna. Skoro 34 kune platit će te veliki macchiato na Hvaru. 

19.05.2024., Hvar - Cijena kave na hvarskoj Rivi od, 4,5 eura. Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Podsjetimo,  od ožujka 2023. do ožujka ove godine, cijena kave u Hrvatskoj porasla je za 7,4 posto, što je najveći rast među državama EU. Rumunjska je imala drugi najveći rast u EU, 6,8 posto, a Bugarska treći s rastom cijene kave od 6,6 posto. Na razini cijele EU, rast je bio minimalnih 1 posto, a mnoge države zabilježile su značajan pad cijena.

Jeste li vi primijetili veće cijene na Jadranu? Ako imate slične primjere šaljite nam na dojavi@vecernji.net. 

VEZANI ČLANCI: 

 

 

Ključne riječi

Komentara 75

Avatar tuđinskekratkenoge
tuđinskekratkenoge
18:48 20.05.2024.

Mora li netko piti kavu za 4,50€? Ne, ne treba, nitko ga ne sili. Uvijek je vlastiti izbor ući u kafić ili ne.

VG
Vgboy
19:00 20.05.2024.

Može biti i 10 puta viša pa tko voli..... Ja osobno neću to kupiti iako mi novac ne predstavlja problem

CR
crnipapar
19:03 20.05.2024.

Što se mene tiče, mogao je staviti i 20€.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije