Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZNATI DETALJI

FOTO/VIDEO Silovit napad Ukrajine na rusku vojnu bazu: Satelitske snimke pokazuju uništene avione

Foto: Maxar Technologies/REUTERS/PIXSELL
1/5
17.05.2024.
u 09:24

Ovo je drugi napad od strane ukrajinskih snaga na Belbek u posljednjih 48 sati.

Ukrajina je u posljednjih 48 sati izvela silovite napade na više ciljeva, uključujući i vojnu bazu koja se nalazi u okupiranom lučkom gradu Sevastopolju na Krimu. Na satelitskim snimkama kompanije Maxar Techologies mogu se vidjeti dva izgorjela aviona na glavnoj liniji leta u Belbeku, uzevši da je treći parkiran na zaštitnom nasipu, te uništenu zgradu u blizini.

Mihail Razvožajev, guverner Sevastopolja kojeg je imenovala Rusija, objavio je u petak na Telegramu da su Rusi “uspješno odbili masovni neprijateljski napad na Sevastopolj". Ustvrdio je da su uništeni "desetci" bespilotnih letjelica i "više od pet dronova", piše CNN.

FOTO Napadnuta ruska vojna baza na Krimu

1/5

Ovo je drugi napad od strane ukrajinskih snaga na Belbek u posljednjih 48 sati.

Upitan o mogućem ukrajinskom napadu na Belbek, glasnogovornik ukrajinske vojske Dmitro Pletenchuk rekao je: "U ovom trenutku ne možemo objaviti nikakve detalje jer u ovom trenutku nema provjerenih informacija."

Rusija napreduje u Ukrajini

Napad na Belbek dolazi u trenutku kada Rusija znatno napreduje u sjeveroistočnoj Ukrajini, što je natjeralo ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da odgodi svoje sudjelovanje u svim međunarodnim događajima u danima koji slijede dok se njegove trupe brane od iznenadne ofenzive u regiji Harkiv.

Ofenziva je najozbiljniji prekogranični kopneni napad otkako je Ukrajina ponovno zauzela regiju Harkiv u kasno ljeto 2022.  te se događa u trenutku kad se Ukrajinci snalaze s neadekvatnom protuzračnom obranom jer čekaju prijeko potrebno streljivo i oružje obećano kao dio dugo odgađanog paketa financiranja američke vojske od 2 milijarde dolara.

 

Komentara 17

Avatar nisam_robot
nisam_robot
10:07 17.05.2024.

Bum kapuuut! Znači Rusi srušili sve drone i nema posljedica. 🤭 A i podmornica Moskva još krstari podvodno, ruski high-tech.

ID
Ivo_didin
10:10 17.05.2024.

Da, Rusi stave zrakoplov ili brod ispred nadolazeće rakete i unište je ... Odlična taktika! Neka ih nastave tako uspješno uništavati!

DP
Dpejakovic2
10:52 17.05.2024.

Samo uništavajte ruske okupatore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije