Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi službeni kandidat

Kolakušić: 'Kandidirat ću se za predsjednika, pobijedit ću ako bude debata'

Ovo su ljudi koji su izabrani za zastupnike u Hrvatskom saboru
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
13.05.2024.
u 22:12

On smatra kako bismo trebali birati između predsjedničkog i polupredsjedničkog sustava kako bismo zauvijek završili s "trgovinom" u kojoj "glasate za jedne, onda oni prelaze u tabore tko zna koje radi kikirikija"

Stranke iz čijih redova kandidati obično stižu na predsjedničke izbore još uvijek su tajnovite oko svojih izabranika za tu poziciju, no ne drže svi informacije pod ključem.

Mislav Kolakušić je objavio svoju kandidaturu u razgovoru s reporterkom RTL-a kojoj je kazao kako se ništa nije promijenilo u proteklih pet godina, kada je parlamentarnu demokraciju nazvao "kaljužom" koju "ima manje od polovice država u EU". Kazao je kako namjerava postati predsjednik, a zatim i pozvati građane na referendum o promjeni političkog sustava.

On smatra kako bismo trebali birati između predsjedničkog i polupredsjedničkog sustava kako bismo zauvijek završili s "trgovinom" u kojoj "glasate za jedne, onda oni prelaze u tabore tko zna koje radi kikirikija".

Ne smatra da je problematično što je u toj situaciji sve u rukama jednog čovjeka, tvrdeći da je tako i sada. "Je l' vi mislite da itko ima utjecaja u Republici Hrvatskoj na imenovanje bilo kojeg ministra osim Andreja Plenkovića?! Pa naravno da nema. Nema ni u jednoj drugoj državi" ustvrdio je Kolakušić.

Dodao je i da njegove šanse za pobjedu ovise o tome hoće li se održavati debate. "Znači da je svaka televizija održala debatu s četiri najjača kandidata, ja sam uvjeren da bih pobijedio. Debate moraju biti iz dana u dan. Najjači kandidati da se sučele u stotinama pitanja, da imate direktne replike" zaključio je.

VIDEO Plenković skupio 76 potpisa

Komentara 13

Avatar Hadezeovac iz Šumadije
Hadezeovac iz Šumadije
23:07 13.05.2024.

Dakle, nećeš pobijediti ali za to nećeš ti biti kriv nego netko drugi, ti ćeš samo nastaviti dizati lovicu do penzije.

KA
kalafat123
08:29 14.05.2024.

Lud, luđi, najluđi itd.

PO
pozitivan
23:08 13.05.2024.

KRETEN

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije