Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi ministri

Milanović potpisao Zakon, Sabor u petak ide na glasovanje o povjerenju novoj Vladi

Zagreb: Zajednička konferencija za medije predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i Zorana Milanovića
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/8
16.05.2024.
u 21:02

Zakon će još večeras biti objavljen u službenom glasilu, Narodnim novinama. To otvara put da se u petak u Saboru raspravlja o novoj vladi i njezinom programu te da se glasa o povjerenju novoj vladi.

Predsjednik Republike Zoran Milanović potpisao je u četvrtak navečer Zakon o ustrojstvu i djelokrugu tijela državne uprave koji je danas izglasan u Saboru, potvrdio je Hini glasnogovornik Ureda predsjednika. Izmjenama toga zakona ustrojavaju se dva nova ministarstva - demografije i useljeništva, te zaštite okoliša i tranzicije, te se operacionalizira dogovor HDZ-a i DP-a po kojemu će nova vlada imati 18, umjesto dosadašnjih 16 ministarstava.

Zakon će još večeras biti objavljen u službenom glasilu, Narodnim novinama. To otvara put da se u petak u Saboru raspravlja o novoj vladi i njezinom programu te da se glasa o povjerenju novoj vladi. Zakon o ustrojstvu i djelokrugu tijela državne uprave izmijenio je Sabor na sjednici u četvrtak sa 79 glasova.

Predsjednik HDZ-a, aktualni premijer i mandatar za sastavljanje nove Vlade Andrej Plenković i predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava potpisali su u četvrtak, mjesec dana od izbora, u Saboru koalicijski Sporazum koji definira suradnju između te dvije stranke u budućoj vlasti. Nakon potpisivanja koalicijskog Sporazuma Plenković nije želio otkrivati imena ministara iz redova HDZ-a, kratko poručivši da će sve reći sutra.

>>>  Ovo su ljudi koji su izabrani za zastupnike u Hrvatskom saboru

Zagreb: Zajednička konferencija za medije predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i Zorana Milanovića
1/156

Predsjednik Domovinskog pokreta (DP) Ivan Penava u srijedu je objavio da će tri resora koja je dobila njihova stranka voditi Ivan Šipić kao ministar demografije i useljeništva, Josip Dabro kao ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva te Ante Šušnjar kao ministar gospodarstva.

VEZANI ČLANCI: 

 

Komentara 5

ŠS
Štap sa glavom
21:28 16.05.2024.

Mogao je danas lijepo doći u Sabor i objasniti svoj plan za sastav vlade!

Avatar Komunikolog1
Komunikolog1
21:15 16.05.2024.

Eto, to je taj lukavi plan! Samo ne znam jeli se vratio u zonu komfora?

Avatar CUBE
CUBE
01:33 17.05.2024.

Zoki sve potpisuje što mu se na stol metne jer o ničemu ne odlučuje. Nego kad je ono bio u posjetu nekoj stranoj zemlji ? A da, nije mogao od kolone stranih državljana što ih prima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije