Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vremenska prognoza

Naoblaka, pljuskovi i grmljavina: Ponovno nam stiže promjena vremena

Mar?ana: U Istri se u jednom danu izmjenila sva ?etiri godišnja doba
Foto: Sasa Miljevic / PIXSELL
1/4
17.05.2024.
u 17:28

Usprkos promjeni vremena, meteorologinja za HRT najavljuje kako temperature neće značajno pasti, dapače, jutra bi mogla biti i nešto toplija

Još u subotu možemo uživati u stabilnom i sunčanom vremenu, a onda slijedi nova promjena, najavila je u vremenskoj prognozi DHMZ-a meteorologinja Tomislava Hojsak. Već ujutro ćemo se buditi na više od 10 stupnjeva Celzijevih, a dnevne temperature mogle bi doseći i 27°C.

U Slavoniji i središnjoj Hrvatskoj prevladavat će sunčano vrijeme, ujutro uz kratkotrajnu maglu a poslijepodne je moguć razvoj naoblake. Mjestimično će zapuhati umjereni jugozapadni vjetar, prenosi HRT. U Gorskoj Hrvatskoj i Istri bit će nešto naoblake, a postoji i mala vjerojatnost za pljuskove.

Jutarnje temperature u Dalmaciji bit će oko 15 stupnjeva Celzijevih, a dnevne oko 25. Puhat će umjereno jugo, prema otvorenom moru i jako, stoga će biti i valova. Na krajnjem jugu zemlje bit će nešto više oblaka nego u ostalim dijelovima Hrvatske, a i tamo će puhati jugo uz dnevne temperature do 26 °C.

U nedjelju se vraća nestabilno vrijeme s mjestimičnim kišama uz moguće pljuskove i grmljavinu, koji bi naročito izraženi mogli biti na istoku zemlje i u unutrašnjosti Dalmacije, gdje će vrijednosti dnevne temperature zraka biti najviše. Na središnjem Jadranu, pak, najveća je vjerojatnost za nevere, dok bi na sjeveru mogla nakratko zapuhati i bura. 

Usprkos promjeni vremena, meteorologinja za HRT najavljuje kako temperature neće značajno pasti, dapače, jutra bi mogla biti i nešto toplija u nestabilnom tjednu koji slijedi sunčanu subotu. Od nedjelje do utorka, kako prognozira DHMZ, cijela će Hrvatska biti pod oblacima, a od srijede slijedi postepeno razvedravanje.

VIDEO Jaka oluja u Texasu

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije