Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izjava premijera

Plenković: 'Predstavit ću Vladu kada sve kompletiramo, neće biti iznenađenja'

Poreč: Predsjednik Vlade Andrej Plenković obišao je Međunarodnu izložbu vina i vinske opreme "Vinistra"
Foto: Luka Batelic/PIXSELL
1/3
13.05.2024.
u 17:54

O predsjedničkom kandidatu HDZ-a, kaže, razgovarat će se nakon europskih izbora, a kratko je kazao i da ga ne iznenađuje što je po popularnosti prestigao Zorana Milanovića "s obzirom na sve što smo prošli i ostvarili"

Nakon današnjeg sastanka predsjedništva HDZ-a, premijer Andrej Plenković odgovorio je na neka pitanja za medije, pri čemu je više puta naglasio da još ne može ništa reći o sastavu Vlade.

Kazao je da su s Domovinskim pokretom "vrlo blizu zajedničkog stajališta", ali i da će sastav Vlade biti objavljen odmah nakon prve sjednice Sabora i nakon što predsjednik Republike potpiše dokument. "Ukoliko on to napravi odmah onda će biti odmah, dakle teoretski već u petak. Ako ne, bit će kada Zakon stupi na snagu. O ministrima još razgovaramo" komentirao je Plenković.

"Kada sve kompletiramo, predstavit ću Vladu. Neće biti iznenađenja" dodao je premijer. Istaknuo je i da će predstavnici manjina zasigurno imati vlastitog potpredsjednika Sabora, no nije poznato hoće li dobiti i ministarsku poziciju. 

"Realno gledajući, tri puta obnoviti povjerenje građana na izborima za Sabor je ogroman uspjeh. Taj uspjeh moramo i mi sami doživjeti jer uvijek je puno pritiska. Sada idemo s nikad jačom listom za Europski parlament, mislim da ovakve ekipe na izborima za EP nema nitko. Mi smo jedinstvena lista s četiri aktualna i četiri bivša zastupnika u EP, to nema nitko" naglasio je Plenković.

O predsjedničkom kandidatu HDZ-a, kaže, razgovarat će se nakon europskih izbora, a kratko je kazao i da ga ne iznenađuje što je po popularnosti prestigao Zorana Milanovića "s obzirom na sve što smo prošli i ostvarili".

VIDEO Obožavatelji pozdravljali Baby Lasagnu na putu prema Trgu

Komentara 4

ED
edgar2
18:12 13.05.2024.

Važno je da vlada bude uspješna i da radi na rješavanju problema građana i ekonomije...To je najbolja garancija i za uspjeh hadezea i DP-a...Ko u nogometu...najprije treba napraviti rezultat, a onda će doći i novci i popularnost i sve ostalo!

Avatar tomsom
tomsom
09:25 16.05.2024.

Neće biti iznenađenja-znači treba očekivati korupcijsku aferu bar svaka tri mjeseca.

Avatar Asterix
Asterix
18:02 13.05.2024.

Naravno da neće biti iznenađenja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije