Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TO ĆE BITI DOSLJEDNA POLITIKA'

Prema Izraelu putovalo 27 tona eksploziva, Španjolci zabranili da brod pristane u njihovoj luci

Ilustracija
ALBERT GEA/REUTERS
16.05.2024.
u 22:50

Španjolski ministar je potvrdio izvješća da je brod Marianne Danica prevozio oružje u Izrael i da je zatražio dopuštenje da pristane u Cartageni 21. svibnja. Rekao je da je zabrana pristajanja u španjolskim lukama u skladu sa španjolskom politikom zabrane izvoza svog oružja u Izrael od izbijanja rata u Gazi u listopadu.

Španjolska nije dopustila brodu s oružjem za Izrael da pristane u jugoistočnoj luci Cartageni, rekao je u četvrtak ministar vanjskih poslova José Manuel Albares. Albares je potvrdio izvješća da je brod Marianne Danica prevozio oružje u Izrael i da je zatražio dopuštenje da pristane u Cartageni 21. svibnja.

Rekao je da je zabrana pristajanja u španjolskim lukama u skladu sa španjolskom politikom zabrane izvoza svog oružja u Izrael od izbijanja rata u Gazi u listopadu. "Odbili smo mu dopustiti da pristane i to će biti dosljedna politika sa svakim brodom koji prevozi izraelsko oružje, a želi pristati u španjolskim lukama", rekao je Albares.

Brod je prevozio gotovo 27 tona eksplozivnog materijala iz indijskog Madrasa, izvijestio je El Pais. H. Folmer & Co, tvrtka koja upravlja brodom, nije odmah odgovorila na upit za komentar. Izvješća dolaze usred spora između vladajućih socijalista i njihovih tvrdo ljevičarskih partnera oko dopuštanja tranzita brodova s oružjem u izraelske luke.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Ovi ljudi ni krivi ni dužni idu u Sabor: Neki su jedva 'prebacili' 100 glasova, a uživat će u 2500 eura plaće

Ilustracija
1/34

 

Ključne riječi

Komentara 1

HO
homofobic
02:05 17.05.2024.

To nije antisemitizam zar ne?! Nacizam galopira zapadnim svijetom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije