Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRATKI PREDAH ZA VIKEND

Stiže nova promjena vremena, temperature će pasti i za 10 stupnjeva. DHMZ upalio upozorenje za jednu regiju

Karlovac: Nedjelja u parku
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/4
11.05.2024.
u 08:21

Proteklih dana je, podsjetimo, prevladavalo vrlo nestabilno vrijeme, a kiše, grmljavine ili vjetra bilo je u cijeloj Hrvatskoj. Međutim, čini se kako ćemo sunca imati tijekom cijelog vikenda u većini Hrvatske

Nastavlja se prevrtljivo proljeće s čestim izmjenama vremena. Danas se diljem Hrvatske očekuje pretežno sunčano, uglavnom na istoku  zemlje sredinom dana mogući su kraći izolirani pljuskovi. Vjetar na kopnu većinom slab, na Jadranu ujutro još ponegdje jaka bura, poslijepodne će okrenuti na umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša temperatura između 21 i 26 °C, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda. 

Proteklih dana je, podsjetimo, prevladavalo vrlo nestabilno vrijeme, a kiše, grmljavine ili vjetra bilo je u cijeloj Hrvatskoj. Međutim, čini se kako ćemo sunca imati tijekom cijelog vikenda u većini Hrvatske. Upozorenje DHMZ-a na snazi je tek na Kvarneru zbog vjetra koji će na udare puhati do 75 km/h, dok u nedjelju u cijeloj Hrvatskoj neće biti upaljen Meteoalarm.

No, već krajem vikenda ili početkom novog tjedna opet nam stiže nestabilnije vrijeme sa zahlađenjem. ponegdje će se temperature spustiti i do 10 stupnjeva. U rano ujutro u utorak očekuje se 13 stupnjeva Celzijevih, a u srijedu ujutro moguće je i 11 stupnjeva. U Gospiću bi istovremena živa mogla pasti i na 8 stupnjeva Celzijevih. U Zagrebu bi kroz cijeli tjedan mogla padati kiša, u utorak popodne bi se trebalo proljepšati i biti opet sunčano i toplije (i preko 20 stupnjeva), ali onda bi opet moglo kišiti do petka popodne, prema trenutačnim procjenama DHMZ-a.

Foto: DHMZ

Što se tiče vremena, DHMZ najavljuje većinom sunčano vrijeme u nedjelju, dok bi do naoblake moglo doći u unutrašnjosti.

Osobito sredinom dana i ponajviše na istoku ponegdje se očekuju lokalni pljuskovi, može i zagrmjeti. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na moru jugozapadni. Jutarnja temperatura od 7 do 13, na Jadranu od 13 do 17 °C. Najviša dnevna većinom između 21 i 26 °C.

>> FOTO Pogledajte spektakularne prizore polarne svjetlosti diljem Hrvatske: Bila je vidljiva na Pagu, Banovini, u Sisku...

Karlovac: Nedjelja u parku
1/19

Trenutno je zabrana prometa autobusa na kat, vozila s kamp-prikolicama te za motocikle na Jadranskoj magistrali između Senja i Svete Marije Magdalene zbog jakog vjetra. Prekida trajektnih i katamaranskih linija, izvijestio je HAK, trenutno nema.

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije