Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon dvije godine pauze

U subotu 1. lipnja vraća se legendarno Hrvatsko homebrew prvenstvo

13.05.2024.
u 17:28

U prostorima Zmajske pivovare okupit će se najbolji domaći pivari ali i strani gosti koji će konkurirati svojim pivima. Kultni pivarski događaj ponovo se vraća u organizaciji Pivara grada Zagreba

Nakon dvije godine pauze, ponovo će se održati Hrvatsko homebrew prvenstvo. Kultni događaja kućnog pivarstva u nas koji je i međunarodnog karaktera tako će po 11. puta ugostiti majstore pravljenja piva u vlastitim mikropivovarama. Događaj koji će se održati 1. lipnja u prostorima Zmajske pivovare a u organizaciji Pivara grada Zagreba, udruge koja se osnovala lani i okuplja, pogađate, zagrebačke pivare. U svojem priopćenju pivari su nas podsjetii i na kultna Hrvatska homebrew prvenstva koja su se održavala u prostorima nekadašnjeg Magic Beer Rooma na Remetincu, pivskih Woodstocka koji su na vrhuncu okupljali i 600 gostiju. Odlaskom Magic Beer Rooma prvenstvno nije prestalo nego se nastavilo u Zmajskoj, tako će biti i ovaj puta, a pivari obećaju najbogatije izdanje do sada.

- Karta za festival povodom hrvatskog homebrew prvenstva u pretprodaji košta 20 €, nakon čega će koštati 25 €, stoga svoju kartu nabavite što prije. U cijenu je uključena degustacijska čaša i narukvica koja omogućava neograničenu konzumaciju svih ponuđenih piva na festivalu, a procjenjuje se da će se moći kušati više od 80 različitih vrsta piva. Za hranu na festivalu pobrinut će se BBQ Hot Yard, koji osim što Vole ljuto, a bogme vole i pivo, vrhunski znaju s roštiljem (hrana nije uključena u cijenu ulaznice). Osim toga, Dr. Pigley će svim posjetiteljima darovati vrećicu čvaraka, koji će se potom moći još i kupiti po promotivnim cijenama, poručuju organizatori iz Pivara grada Zagreba.

Naravno, osim dobre zabave natjecanju je smisao, pa – natjecanje. Suci koji se školuju po BJCP pravilima, Beer Judge Certification Program, naslijepo će ocjenjivati prijavljena piva u nekoliko kategorija, proglasiti pobjednik i najbolje pivo prvenstva, Best of Show. Nije ni kasno da se prijavite ni za suđenje ako ste već završili BJCP tečaj. Osim zabave kroz pivo i roštilj, tu su i pivske igre, pivski kviz koji organizira Šankatak, sve uz muziku s DJ pulta a moći će se kupiti i knjiga U početku bijaše pivo Dalibora Antunovića. Kao i prije, tu je način kako ući na festival, donirajte keg svojeg piva i ne plaćate kartu! Dakle, još za sve ima vremena, prijavite i svoje pivo, suđenje kreće za tjedan dana a sve kulminira u subotu 1. lipnja velikim tulumom u prostorima Zmajske pivovare.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije