Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19.03.2010. u 19:00

Nesuđeni nobelovci iz HAZU u dva kruga tajnoga glasanja izrekli su svoje odlučno “ne” Đikiću i time ga ostavili pred vratima Akademije, gdje mu društvo može praviti Miroslav Radman, kojeg ne tako davno isti genijalci nisu izabrali za redovitog člana.

Ivan Đikić, jedan od najuspješnijih hrvatskih znanstvenika u svijetu, nije dovoljno dobar da bi ga hrvatski akademici primili ni u dopisno članstvo. Nesuđeni nobelovci iz HAZU u dva kruga tajnoga glasanja izrekli su svoje odlučno “ne” Đikiću i time ga ostavili pred vratima Akademije, gdje mu društvo može praviti Miroslav Radman, kojeg ne tako davno isti genijalci nisu izabrali za redovitog člana. Vjerojatno su bili uvrijeđeni što je Radman prihvatio članstvo u uglednoj Francuskoj akademiji znanosti.

Ispravak netočnog televizijskog prijenosa

Luka Bebić nije zadovoljan kako mediji prate rad Sabora pa je raspisao natječaj za osobu koja će “rad Sabora prezentirati medijima”. Čemu? Kamere i mikrofoni u Saboru prezentiraju sasvim dovoljno.

Mamić podiže rampu da se obrani od žicara

Zdravko Mamić, poznat po javnom razbacivanju novčanica od petsto eura koje radosno lijepi harmonikašima na čelo, zaključio je da s novcem treba malo racionalnije postupati. Kako bi se riješio “harmonikaša” i drugih žicara, koji su ga počeli dočekivati ujutro ispod maksimirske tribine, dao je sagraditi ogradu i rampu koja će ga dijeliti od neželjenih posjetitelja. Ne bi bilo ugodno da ga jednog jutra dočekaju gladni igrači Cibone.

"Nema krize – hrvatski tajkuni najbogatiji u Europi"

Željko Kerum, splitski gradonačelnik, ne može se požaliti da mediji slabo prate njegov rad. Bez ikakve potrebe za glasnogovornikom, Kerum s lakoćom osvaja prostor u novinama. Čak i protokolarne susrete, kakav je bio onaj s danskim veleposlanikom u Hrvatskoj Bo Ericom Weberom, prati mnoštvo novinara, i to s dobrim razlogom. Pred Weberom je Kerum doslovce zablistao izjavom da “za nas krize uopće nema jer smo među najbogatijim europskim zemljama.” Odmah potom je objasnio i tko smo to “mi” za koje krize nema. Kerum naime tvrdi “‘da je ušteđevina hrvatskih tajkuna veća od hrvatskog vanjskog duga”. Ušteđevina privatna, a dugovi javni.

Ključne riječi

Komentara 17

EM
emerik
21:26 19.03.2010.

Kakva sramota za cijelu Hrvatsku, zar misle naši akademici da su najpametniji na svijetu i dajte objavite koliko radova stručnih objavljuju u časopisima, koliko knjiga objave u godini dana, koliko su im velike plaće, koliku imovinu posjeduju, rezanje plaća na pola prvo njima , sramota cjele Hrvatske i akademske zajednice.Znajte dobro da vas građani ove zemlje preziru za ovaj skandalozan čin.Ukinite tu instituciju, netreba nam, ili mjenjajte ljude u njoj.

PG
praseca gripa
21:46 19.03.2010.

Polako se Bozja kola voze!

JA
jamama
08:57 20.03.2010.

Čini mi se da je A9 sam Dragan primorac ali nema petlje pisati pod svojim imen om . HA HA HA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?