Ako je stereotip da su Dalmatinci lijeni ikada držao vodu, Antonija Blaće to apsolutno demantira. Simpatična Šibenčanka vodi jutarnju šihtu na Prvom radiju, a nakon toga snima kviz “Tog se nitko nije sjetio”. Svom radnom tempu dodala je i novi posao - voditeljica je emisije “Tri, dva, jedan - kuhaj” koja će se ovog proljeća prikazivati na RTL-u.
Radili ste i emisiju “Tri, dva, jedan - peci!”. Snalazite li se bolje u kuhanju ili pečenju slastica?
– Vjerojatno mi kuhanje bolje ide. Nemam naviku peći kolače, ponajviše zato što pola života izbjegavam ugljikohidrate.
Jela koja će se pripremati u emisiji su tradicionalna. Volite li više staru kuhinju ili ovu noviju, egzotičniju?
– Gurman sam i volim sve. Jedino što ne preferiram je teška hrana. Volim, na primjer, i janjetinu s graškom, ali i sushi.
Da baš hoćete nekoga počastiti večerom, što biste mu pripremili?
– U zadnje vrijeme radim svoje light tortilje. Od integralnog tijesta s grilanim mesom i povrćem.
Koliko ste radeći “Tog se nitko nije sjetio” proširili opću kulturu? Pamtite li odgovore?
– Nešto sam zapamtila, ali nažalost mnoge sam već zaboravila. Ima emisija u kojima bih bez problema došla do finala, a nekad pojma nemam.
Da sutra možete spakirati kofere i nekamo otputovati, gdje bi to bilo?
– Na pješčanu plažu bez signala za mobitel.
ja ne kuham niti pečem...ali zato dobro jedem