Subaru Legacy

Automobil za pravog alfa-mužjaka!

subaru legacy (1)
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/7
01.05.2011.
u 21:00

Ali i samouvjerenu ženu, zašto ne? Štedljiv dizelski bokser motor sa 150 KS, odličan mjenjač, ovjes i poznati pogon na sve kotače aduti su nesvakidašnjeg japanca...

Agresivan, pomalo grub i netrendovski dizajn izvedbe sedan Subaru Legacyja odmah nam se dopao. Materijali u unutrašnjosti, koji su napravljeni da traju i da ih nije potrebno svakodnevno lickati, također. Zapravo, Legacy nam se odmah učinio kao automobil za pravog mačo muškarca. Sjevši za volan, taj dojam je samo pojačan. Vozačka pozicija je odlična – podjednako nam se svidio niski i visoki položaj sjedenja. Upravljač je izvrstan i uz tvrd, ali ne i neudoban ovjes, omogućuje kirurški preciznu vožnju kroz zavoje, u kojoj imate osjećaj kontrole nad strojem jer jednostavno dobivate sve potrebne informacije s ceste na upravljaču. Fenomenalan užitak, koji upotpunjuje i precizni 6-stupanjski ručni mjenjač.

Dakako, tom osjećaju doprinose Subaruovi zaštitni znakovi – simetrični pogon na sve kotače i prvi dizelski bokser motor, predstavljen prije tri godine. Uvjerljivo djeluje 150 KS ne samo na papiru (350 Nm, 206 km/h, do stotke za 9,3 sekunde). Kada se stisne papučica gasa, začuje se impozantan zvuk i javi se osjećaj poštovanja prema stroju ispod "haube", bokser dizelskom motoru s klipovima postavljenim nasuprot njemu. Nismo ga štedjeli, ni najmanje, a kazaljka koja pokazuje stanje u rezervoaru goriva padala je vrlo polako. Prosjek 6,5 litara na testu vraški je dobar.

Zapravo, svidjelo bi nam se vidjeti i ženu za volanom robusnog Legacyja. Bila bi to samouvjerena žena. Zlobnici bi rekli: i s podebljim bankovnim računom. Ali, kada su zaista posebne stvari bile jeftine?

Legacy s tim motorom i srednjim paketom opreme stoji 268.800 kuna. Mane?

Mi ih nismo uočili. Zapravo, jedina prava mana je nerazgranata mreža ovlaštenih servisa u Hrvatskoj.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar tomi2009
tomi2009
21:55 01.05.2011.

Za alfa mužjake??? wtf ovo je za voziti mamu u/iz Crkve....kanta sa STRAŠNIM ubrzanjem od preko 9 sekundi..... e moji novinari šta i vi možete smisliti....

CI
cickova
11:32 02.05.2011.

i još k tome zgleda ko da ga je dizajnirala corava kokos

DA
danilc
07:08 04.05.2011.

Slovenija do Plitvica ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije