Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački računalni savez

Ljetne programerske lige

Ljetne programerske lige
Foto: VL
1/6
04.08.2016.
u 12:50

Daroviti učenici svojim radom i rezultatima te vlastitim svakodnevnim usavršavanjem pokazuju kako se valja boriti za bolju Hrvatsku

Foto: VL

Mladi programeri ne daju se smesti ni u vrućim ljetnim danima. Dvadesetak neumornih osnovnoškolskih zaljubljenika u programske jezike C++ i Python, učenika od 4. do 8. razreda ogledalo se i ove godine uoči Dana pobjede u ljetnoj ligi, osmoj po redu. Izvan konkurencije je sudjelovalo i nekoliko srednjoškolaca. Od ukupno četiri kola i četiri zadatka po kolu, vrednuju se tri najbolja postignuća. Maksimalni broj bodova je 100 bodova po zadatku, odnosno najviše 1200 bodova za tri najbolja ogleda.

Najbolji u apsolutnom poretku i ujedno najbolji sedmaš bio je gospodin 100% Krešimir Nežmah, ovogodišnji pobjednik juniorske hrvatske olimpijade. Njemu je to već druga ljetna pobjeda, a iza njega se plasirao Patrik Pavić s odličnih 90%, koji je ujedno i najbolji šestaš. Treće mjesto u apsolutnom poretku zauzeo je povratnik Marko Čengić, vrijedan i iznimno sposoban učenik, koji je iz razloga više sile izgubio skoro godinu dana.

Najbolji petaš je Relja Šegvić, koji je vrijedno radio na sebi i pobijedio sve svoje vršnjačke sjajne konkurente, ustrajnog Marka Dorčića, zatim državnog pobjednika Vlatka Borevkovića te Ivana Bezjaka i Patrika Modrića. Posebne pohvale idu najmlađem, Krunoslavu Vukeliću, učeniku 4. razreda, koji se odvažno prijavio za svoje prvo natjecanje i zaslužio velikih 33% bodova i bio najbolji četvrtaš.

Foto: VL

Foto: VL

Radost usavršavanja

Daroviti učenici sudjelovanjem u ovom natjecanju svjedoče kako valja neumorno raditi na vlastitom usavršavanju. 'Biti bolji nego jučer žele svi i svojim radom pokazuju iz dana u dan kako se valja boriti za bolju Hrvatsku', rekao nam je njihov voditelj Ivan Šego.

Neprestano uočavati svoje pogreške i nedostatke i ne odustajati u namjeri da budu bolji, želi cijela ova vrijedna ekipa. 'Prošle godine na ljetnom kampu sam u jednom skeču mlatnuo Krešimira Nežmaha po ramenu i rekao da će i on jednog dana biti olimpijski pobjednik. Resetirao sam ga i otada mu je krenulo', kazao nam je Jura Hostić, koji se i sam drži one prekrasne uzrečice 'krepat, a ne mulat', i nikada ne odustaje. Odličan primjer kako se bez oklijevanja mogu unaprijediti mogućnosti i vještine pokazao je i Eugen Bošnjak koji se začas prilagodio u novom C++ programskom okruženju i uživa u vlastitom usavršavanju očekujući početak ljetnog kampa.

Foto: VL

Foto: VL

U prethodnim sezonama u ljetnim ligama sudjelovali su brojni mladi programeri, kasniji osvajači olimpijskih medalja. Jedan od prvih pobjednika bio je Mihael Liskij, a 2013. pobijedio je Vilim Lendvaj, nedavni osvajač bronce sa srednjouropske olimpijade. U razdoblju iznimnog napretka pobijedu je odnijela i Marija Gegić i tada 2011. nagovijestila da bi mogla postati prva djevojka u nacionalnoj ekipi. Viša sila ju je zaustavila na tom putu, no danas je izvrsna mlada voditeljica. U krasnom sjećanju, između mnogih, ostala su i predobra braća Lazarić iz Pule, i njihova sjajna obitelj.

Foto: VL

Njihova formula za bolju Hrvatsku je +1 izvrstan.

Pomozimo im.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije