Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Urbani crossover

Najmanji Lexusov model po cijeni od 31.500 eura

Foto: Lexus
1/4
25.04.2024.
u 12:11

U Hrvatsku je stigao novi LBX koji se može isprobati u Lexusovom salonu u Zagrebu

U Hrvatsku je stigao novi najmanji Lexusov model - urbani SUV LBX, po početnoj cijeni od 31.500 eura.
LBX je kratica za Lexus Breakthrough Crossover i cilj mu je da vozačima pruži novo iskustvo u popularnoj klasi kompaktnih crossovera. Njegove dimenzije, agilnost i sjajne performanse čine ga savršenim vozilom za gradske ulice. LBX dolazi s revolucionarnim samopunjivim hibridnim električnim pogonskim sklopom. Ta inovativna tehnologija vrlo učinkovito spaja snagu 1,5-litrenog benzinskog motora s tri cilindra i električnog motora, što omogućuje LBX-u da do 50% vremena radi u samo električnom načinu rada. Novorazvijena bipolarna nikal-metal-hidridna baterija pruža veliku snagu i brzu isporuku energije, diskretno je smještena ispod stražnjih sjedala što povećava unutarnji prostor vozila i osigurava puno udobnije iskustvo vožnje.
Govoreći o performansama, LBX se može pohvaliti dinamičkim ubrzanjem od 0 do 100 km/h za samo 9,2 sekunde. Odlikuje ga sjajna stabilnost i odziv u zavojima, a dodatna je prednost potrošnja od samo 4,5 - 4,8 l na 100 km i emisija CO2 od niskih 103 g po kilometru. Posvećenost detaljima tipična za Lexus vidi se i u svakom aspektu dizajna LBX-a. Od upečatljivih boja karoserija koje su završno obradili legendarni Takumi majstori do pomno izrađenih interijera s vrhunskim materijalima i dorađenim šavovima - baš svaki element odiše elegancijom i kvalitetom. LBX dolazi u verzijama Elegant, Relax, Emotion i Cool. Boje automobila i unutarnje uređenje svake od verzija se razlikuje s ciljem da osobe s različitim ukusima i životnim stilovima mogu naći LBX koji odgovara baš njima.
Svi koji vole voziti znaju da pravi automobil itekako može uljepšati dan - vrijedi sjesti za volan i provjeriti, probne vožnje LBX-a lako možete dogovoriti u Lexus salonu u Zagrebu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije