Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve više mobitela

U svijetu aktivno više od 6 milijardi mobitela na pretplatu

'01.07.2011., Trg bana Josipa Jelacica, Zagreb - Mobiteli i dodatna oprema, ilustracija. Tipkanje na touch screen mobitel uz slasni zalogaj peciva.  Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
12.10.2012.
u 18:12

Trećina ukupnog broja mobitela dolazi iz Kine i Indije. Lani je u zemljama u razvoju zabilježen porast mobilnih usluga od 78 posto

U svijetu je aktivno više od šest milijardi mobitela na pretplatu, izvijestila je Međunarodna telekomunikacijska zajednica (ITU) u svom godišnjem izvješću, prenosi Ars Technica. Trećina ukupnog broja mobitela dolazi iz Kine i Indije.

Iz ITU-a javljaju kako je lani došlo do porasta mobilnih usluga od 40 posto na globalnoj razini te 78 posto u zemljama u razvoju, i to ponajprije zahvaljujući jeftinijim uslugama. To znači da je trenutačno na svijetu dvostruko više pretplata na mobilne usluge od pretplata na usluge fiksne telefonije.

ITU je južnokorejsko gospodarstvo naveo kao tehnološki najnaprednije na svijetu. Na drugom mjestu nalazi se Švedska, a SAD je tek na 14. mjestu.

>> Može li mobitel biti jedini predmet koji ćete nositi sa sobom?

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
22:53 12.10.2012.

Šteta kaj mi nismo zemlja u razvoju, pa da usluge budu jeftinije! ;-P

MA
mareiaco
07:11 14.10.2012.

Jedinu stvar koju mrzim to je mobitel .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije