Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A 12 BODOVA DOBIVA...

FOTO/VIDEO Nestale dok kažete Rim Tim Tagi Dim! Pronašli smo najbolje lazanje za Eurosong party

Zagreb: Isprobavanje lazanja uoči Eurovizije i nastupa Baby Lasagne
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/26
07.05.2024.
u 09:23

U potrazi za savršenim brzim zalogajem obišli smo veće trgovačke lance, ali i dvije specijalizirane trgovine s talijanskom hranom u središtu Zagreba, no ondje su nam prodavačice kazale kako su lazanje rasprodane. Naše je testiranje pokazalo da su najbolje "baby lazanje", sočne i pune okusa

Dok kažete "Rim Tim Tagi Dim", s našeg je stola nestalo čak šest paketa lazanja koje se mogu pronaći na policama trgovina, dakle, polugotovih verzija koje trebate dovršiti u mikrovalnoj ili običnoj pećnici. Pred šesteročlanim kušačkim timom bio je težak zadatak, pronaći među njima najbolje i najukusnije jer teško da možemo zamisliti prigodniji obrok dok večeras bodrimo hrvatskog predstavnika na Eurosongu Marka Purišića, poznatijeg kao Baby Lasagna. U žiriju su, uz autora ovih redaka, bile i Večernjakova novinarka Nikolina Orešković, snimatelj Kruno Galjar, Pixsellov fotoreporter Tomislav Miletić i ljubiteljice gastroizazova Ana Serenčeš i Katja Knežević. U potrazi za savršenim brzim zalogajem obišli smo veće trgovačke lance, ali i dvije specijalizirane trgovine s talijanskom hranom u središtu Zagreba, no ondje su nam prodavačice kazale kako su lazanje rasprodane. Vatreno krštenje pred žirijem imale su lazanje sa svinjetinom "Minute" koje se u pakiranju od jednog kilograma prodaju u Konzumu, a trenutačno ih se može naći za 3,79 eura.

– Povoljne su, a time i idealna večera za studente, primjerice nakon faksa. Nisu za Garfielda ili neke lude obožavatelje lazanja jer je tijesto je malo predebelo, a osjeti se previše origana i drugih začina – komentirala je Ana. Kad bi ih pak trebalo povezati s nekom hrvatskom pjesmom na Eurosongu, dodala je Katja, bila bi to "Više nisam tvoja" u izvedbi Claudije Beni.

– Mene podsjećaju na "Džuli", hit Danijela Popovića, a što se tiče okusa, preživjele bi večeru, no mesa imaju tek u tragovima – kazao je Tomislav, s kojim se složio i Kruno. Prednost im je definitivno cijena, a nedostatak i to što se pripremaju najduže od testiranih. Treba im 30 minuta na 190°C, i to u pećnici.

Sljedeće su se pod našim nepcima našle goveđe lazanje iz Lidla. Pakiranje od 800 grama platili smo 5,29 eura, a zanimljivo je da se ovaj talijanski obrok proizvodi u Austriji, baš kao i "Minute" lazanje te još nekoliko drugih koji se mogu pronaći u dućanima. Ustvari, većina ih, iako se prodaju pod različitim nazivima, dolazi iz tvornice Condeli u Austriji, no dok smo raspravljali o geografiji, za petnaestak minuta Lidlove lazanje bile su gotove. Već na prvi pogled izgledale su ljepše s ribanim sirom na vrhu.

– Obilne su i zasitne, dobar balans mesa i sira, super odrađuju posao – istaknuo je Kruno, a Ana se složila kazavši da su idealne za večeru u zadnji trenutak.

U kušačkom su timu bili Kruno Galjar, Ana Serenčeš, Nikolina Orešković, Katja Knežević i Dario Topić, kao i autor fotografije Tomislav Miletić
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

VEZANI ČLANCI:

– One su poput "Moje štikle", pjesme kojom nas je predstavljala Severina. Nisu spektakl na europskoj razini, ali su dobra zabava u društvu prijatelja. Tako su i ove lazanje super obrok za druženje – dodala je Katja, a Tomislav je kao zamjerku pronašao mrvicu gnjecavo tijesto. Osim obiteljskih pakiranja, u trgovinama smo pronašli i ona idealna za gablec za jednu osobu. Visoka očekivanja bila su pred paketom od 400 grama lazanja marke "Chef" koje su proizvedene u talijanskoj Veroni, a prodaju se u više trgovina. Na ovom su testiranju bile i najskuplje, pet eura.

– Iako su gotove za samo tri minute u mikrovalnoj, razočarale su me. Lijepo izgledaju, ali gotovo uopće nemaju okusa. Da su pjesma, bile bi "Željo moja, tugo moja" Doris Dragović – rekao je Tomislav, a Kruno se složio, kazavši da cijena ne opravdava dobiveno. – Samo se rajčica osjeti, nema dovoljno mesa, izgled očito vara – zaključila je Nikolina.

Solidne su i Ledove lazanje, koje se nude za 4,15 eura za pakiranje od 450 grama, a boje Italije obranila je "Rana" varijanta. Lazanje alla bolognese u pakiranju od 350 grama pronašli smo također u Konzumu za samo 2,5 eura, a već nakon pet minuta u mikrovalnoj bile su gotove. – Ajme, prave baby lazanje – zaključili su svi iz žirija o posudici u kojoj su izgledale najsličnije onima na slici. – Porcija taman za gablec, sočne su i pune okusa – rekao je Kruno. – Sir se predivno odvaja, odličan je balans svih sastojaka, možda i najbolji od svih kušanih – dodala je Ana. Katja je ustvrdila da su definitivno njezin izbor za Eurosong party, Tomislav ih je usporedio s pjesmom "Ja sam za ples" Novih fosila, a Nikolina je pohvalila tanko, ali kompaktno tijesto.

Verzija bez mesa u mikrovalnoj je gotova za desetak minuta i svidjela se kušačkom timu.
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Za kraj, u Intersparu smo za 2,99 eura pronašli i nešto drukčije, vegetarijanske lazanje. Verzija bez mesa u mikrovalnoj je gotova za desetak minuta i svidjela se kušačkom timu. – Ovo su ljetne lazanje, lagane i osvježavajuće – ocijenila je Nikolina, a Kruno i Katja pohvalili su ih kao sjajnu alternativu mesnim varijantama. Tomislavu i Ani bilo je teško doživjeti ih kao prave lazanje, već jelo koje uspješno kombinira sir i hrskavo povrće, no ne i ključne sastojke.

* Stavovi izneseni u ovom tekstu su neovisna mišljenja ljudi koji su sudjelovali u analizi i nisu službeni stav Večernjeg lista.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije