Najava

Agrokor u wellness u Daruvaru želi uložiti 100 milijuna eura

agrokor
Michael Palijan / VLM
11.11.2011.
u 19:30

Daruvarski prostor, njegovi izvori i netaknuta priroda uspoređeni su s bogatstvom koje leži u Plitvičkim jezerima

Ivica Todorić, predsjednik koncerna Agrokor, potpisao je danas u Daruvaru pismo namjere u kojem se kaže da taj hrvatski poslovni div namjerava u Daruvaru sagraditi novi turističko-rekreacijski wellness-centar. Kako je Todorić objasnio, centar bi bio podrška postojećoj infrastrukturi Daruvarskih toplica, specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju, a predstavljao bi novu ponudu hrvatskog kontinentalnog turizma.

 Daruvar je poznat po lječilišnom, a posljednjih nekoliko godina i po sportskom i wellness-turizmu pa bi novi kompleks, u koji će kroz tri faze biti uloženo oko 100 milijuna eura, trebao biti novi bastion kontinentalnog turizma.

– Osim u svoje strateške poslove, Agrokor investira i u projekte od šireg društvenog značenja. U kontinentalni smo turizam već investirali oko 100 milijuna eura, a ulažemo i u turizam uopće – rekao je Todorić, usporedivši daruvarski prostor, njegove izvore i netaknutu prirodu s bogatstvom koje leži u Plitvičkim jezerima, dok daruvarskomu nedostaje samo pokretanje.

Novi bi kompleks trebao donijeti višestruku dobit kako za tvrtku, hrvatski turizam, tako i za građane Daruvara jer bi kompleks, prema Todorićevim riječima, mogao zapošljavati više ljudi nego što ih je sada zaposleno u cijelom Daruvaru. Uz navod da se razvoj kontinentalnog, kao ključnog dijela strategije razvoja cjelokupnog hrvatskog turizma, ne može odvijati samo uz napore Ministarstva turizma, već i privatnoga sektora, ministar turizma Damir Bajs dodao je da je ovo ulaganje jedno od najvećih u turizmu uopće i kao takvo odlučan iskorak u pravom smjeru.

Ivica Todorić otkrio je i da dvije najjače svjetske grupe u turizmu, koje su u kontaktu s njegovim koncernom, ministarstvom i lokalnim zajednicama, žele uložiti ozbiljan novac u Hrvatsku.

– To su najveći igrači u svijetu i uskoro bi, procjenjujem, mogli uložiti oko 1,5 milijardi eura, pri čemu investicije ni na koji način ne bi ugrožavale more i lijepi hrvatski krajolik – kaže Todorić. Osim njega i Bajsa, svoj potpis na pismo namjere stavili su i bjelovarsko-bilogorski župan Miroslav Čačija, gradonačelnik Daruvara Dalibor Rohlik i ravnatelj Daruvarskih toplica Marcel Medak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije