Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tržište rada

Ankica Paun-Jarallah: Zaposlenost u RH treba podići 19%

nezaposleni
Boris Ščitar/Večernji list
26.05.2010.
u 16:40

Neprilagodljivost radnika i nefleksibilnost tržišta rada među glavnim su razlozima hrvatske nekonkurentnosti, upozorio je ministar gospodarstva Đuro Popijač.

Neprilagodljivost radnika i nefleksibilnost tržišta rada među glavnim su razlozima hrvatske nekonkurentnosti. Stoga treba provesti reformu tržišta rada i uskladiti sustav obrazovanja s potrebama gospodarstva – kazao je ministar gospodarstva Đuro Popijač na Hrvatsko-austrijskoj konferenciji o tržištu rada, koja je danas održana u Zagrebu.

Tema 4. konferencije bio je razvoj tržišta rada prekograničnom suradnjom. Ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ankica Paun-Jarallah istaknula je da Hrvatska teži cilju postavljenom Lisabonskom strategijom da stopa zaposlenosti radno sposobnog stanovništva bude 75 posto, dok je sada zaposlenost u Hrvatskoj samo 56,7, a prosjek EU je 71 posto. Istaknula je i pozitivan hrvatski primjer.

– Cilj je europske strategije do 2020. smanjiti broj osoba koje napuštaju obrazovanje sa 15 na 10 posto, dok je taj broj u Hrvatskoj 3,5 posto – kazala je Paun-Jarallah

Komentara 7

TU
Tupislav
20:17 26.05.2010.

\" Kak se toga nitko prije nije sjetio? \" - zar nije jasno ? !

VI
vitaszorcms
20:23 26.05.2010.

Mislim da je točniji izračun od 17,65% ! Baba pojma nema !

OB
-obrisani-
19:20 26.05.2010.

nkomunisticki-NEPRILAGODIVOST RADNIKA, pa nisu radniki crveni kmeri pa da se nemogu prilagodit, to i nisu radnici to su: robovi, kmetovi, sluge, kojima prijete svi od komunista koji je maznuo njihovo poduzece do vlade, hehehehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije