Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Sjela" uplata

Češki investitor DD Acquisition postao novi većinski vlasnik Đure Đakovića

Slavonski Brod: Održana skupština grupacije Đuro Đaković
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
30.09.2022.
u 16:44

Tvrtka DD Acquisition uplatila je na račun slavonskobrodske grupacije obećanih 100 milijuna kuna i time postala vlasnik većinskog paketa dionica u kompaniji, a potvrđeno je i ulaganje 133 milijuna kuna u nematerijalnoj imovini

Đuro Đaković napokon je dobio novog većinskog vlasnika. Tvrtka DD Acquisition uplatila je na račun slavonskobrodske grupacije obećanih 100 milijuna kuna i time postala vlasnik većinskog paketa dionica u kompaniji, a potvrđeno je i ulaganje 133 milijuna kuna u nematerijalnoj imovini. Tako je završen postupak prodaje Đure Đakovića češkom investitoru. Ulazak strateškog partnera dio je programa restrukturiranja i spašavanja posrnulog metalskog diva, koji danas ima oko 800 radnika.

Podsjetimo, odluku o dokapitalizaciji i ulasku novog strateškog partnera potkraj kolovoza podržala je glavna skupština Đure Đakovića. Tvrtka DD Acquisition u vlasništvu čeških biznismena Jaroslava Strnada i Renea Matere dobila je tada rok od mjesec dana da u Đuru Đakovića unese 100 milijuna kuna u novcu, a u tom je razdoblju trebala biti završena i revizija ulaganja u nefinancijskoj imovini.

– Da bi se u sudski registar unijele odluke koje su donesene na glavnoj skupštini, praktički se moraju odraditi dvije stvari. Jedna je uplata novca na zaštićeni račun, a druga je revizija. Što se tiče radnika, s obzirom na ono što investitor planira u narednim godinama, rekao bih da će nama nedostajati ljudi – rekao je ranije predsjednik Uprave ĐĐ Grupe Hrvoje Kekez.

S obzirom da su češki ulagači ispoštovali zadane uvjete za preuzimanje, oni su postali većinski vlasnici s oko 75 posto udjela u tvrtki. Druga po veličini vlasničkog udjela od gotovo 25 posto bit će država, a malim dioničarima ostaje udio od tek 0,2 posto.
Projekt je to koji slavonskobrodskoj grupaciji daje novu, dugo očekivanu perspektivu.

Iz Đure Đakovića izvijestili su i o tužbi podignutoj od strane skupine nezadovoljnih malih dioničara koji traže pobijanje odluka skupštine. Trgovački sud u Osijeku odbio je prijedlog malih dioničara o određivanju privremene mjere zabrane upisa navedenih odluka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije