Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasli prihodi, ali i troškovi

Dioničare AmExa brine skupi program nagrađivanja

AmEx
20.07.2018.
u 18:00

Privlačenje korisnika veće platežne moći AmExu je u drugom kvartalu povećalo troškove poslovanja za 7 posto.

Prihodi American Expressa dosegnuli su u proteklom tromjesečju 10 milijardi dolara, 9% više nego godinu dana prije. Prema objavljenom poslovnom izvješću, čista dobit AmExa u drugom tromjesečju 2018. iznosila je 1,62 mlrd. dolara, dok je godinu dana prije dobit iznosila 1,34 mlrd. dolara.

Rast prihoda i dobiti AmEx zahvaljuje stabilnom rastu globalnog gospodarstva, a time i potrošnje stanovništva. No kako bi privukla korisnike veće platežne moći i uzvratio konkurentskim kompanijama, kompanija je u proteklom tromjesečju u programe nagrađivanja investirala rekordne 2,43 mlrd. dolara, 11% više nego u istom lanjskom razdoblju, zbog čega su troškovi poslovanja porasli 7% na godišnjoj razini, na 7,11 milijardi dolara. 

Taj je podatak zabrinuo ulagače, pa je cijena dionice AmExa jučer u produženom trgovanju nakon zatvaranja Wall Streeta pala za 3,5%.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije