uspjeh

Dolenčev izum za Liebheer proizvodit će u Đuri Đakoviću

vladimir dolenc
Goran Ferbežar/Pixsell
04.01.2013.
u 21:30

Uređaj za polaganje cijevi u zemlju htjele su kupiti svjetske tvrtke, no inovator je patent prodao Brođanima.

Vinkovački inovator Vladimir Dolenc s nestrpljenjem iščekuje poziv predstavnika njemačke tvrtke Liebheer koja proizvodi bagere, dizalice i teška radna vozila koja bi trebala potvrditi narudžbu hidrauličnih uređaja za razmotavanje i polaganje u zemlju plinskih, vodovodnih, električnih ili telekomunikacijskih cijevi.

Dolenc je za tu inovaciju u Bruxellesu 2009. osvojio zlatnu medalju. Zainteresirale su se tvrtke iz cijelog svijeta. Dolenc je odlučio da će se njegov uređaj proizvoditi u Hrvatskoj pa je odolijevao primamljivim novčanim iznosima, pogotovu iz Kine.

Preko slavonskobrodske tvrtke Tehno patent, kojoj je Dolenc prodao patent, dogovorena je serijska proizvodnja u Đuri Đakoviću-Strojnoj obradi.

– Zainteresirana je i njemačka tvrtka Koenig koja je zahtijevala neke preinake kako bi uređaj prilagodila cijevima od 180 mm kroz koje provlači optičke kabele – kaže Dolenc.

>>Zlatni izum proizvodit će se u pogonima Đure Đakovića

Komentara 7

PR
pravica
22:31 04.01.2013.

Dola svaka čast. To što si ušao u posao s Brođanima ti također služi na čast, ali u ovoj zemlji (koju smo zajedno branili) se ne cijeni

DU
Deleted user
22:37 04.01.2013.

Kad se prvi proizvod proizvede, javite... a sad mozete nesto i o novom izumu ispricati... klozet bez vode... tacno pogodili ste... poljski klozet... kad se napuni premjestite ga samo 10m dalje...... S ovim zelim samo skrenuti VLtu paznju na vijesti... VL je samo najava necega sto se ne ostvaruje...

Avatar razocarani
razocarani
18:00 05.01.2013.

svaka cast Gosp.Dolencevu da nas je bar vise ovakvih kao on.......poklon do poda..!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije