Lova ma sigurnom

Grčki tajkuni sklonili u švicarske banke iznos dva cijela BDP-a!

Grčka1
AFP
26.02.2011.
u 12:04

Grčki tajkuni sklonili su na sigurno, u švicarske banke čak 600 milijardi dolara, objavio je njemački tjednik Der Spiegel.

Grčki tajkuni sklonili su na sigurno, u švicarske banke čak 600 milijardi dolara, objavio je njemački tjednik Der Spiegel. Ugledni njemački list doznaje da grčko ministarstvo ekonomije već dulje vrijeme priprema pozvati na džentlemenski dogovor, prije nego se pokrene zvanična istraga, milijardere za koje se ne zna da li su kapital stekli legalno i na njega platili porez.

Grčki ekonomski stručnjaci procenjuju da je 600 milijardi eura prenapuhan iznos, ali nitko ne sumnja da je visina grčkih uloga u Švicarskoj sigurno veća od 200 milijardi eura, koliko je pohranjeno u grčkim bankama. Smatraju da je u Švicarskoj pohranjena svota koja nadmašuje čitav grčki jednogodišnji BDP (oko 300 milijardi eura).

Grčka javnost utrkuje se s licitiranjem potencijalnih milijardera. Prebogatim brodovlasnicima pdodana su  zvučna imena s grčke političke scene. Iznova su aktualizirane brojne afere čiji su akteri bivši i sadašnji političari.

Plasirana je i informacija, “iz izvora bliskih vlastima”, da se priprema set poreznih olakšica za sve one koji će pristati nagoditi se s vladom da se dio novca iz Švicarske vrati u grčku. Navodno su neki od tajkuna već prihvatili nagodbu.

Grčku u posljednje vrijeme trese kriza, nezapamćena u novijoj povijest. Rast deficita i ukupnog duga uzdrmao je eurozonu, a generalni štrajkovi i masovni prosvjedi postali su gotovo svakodnevica.

Ključne riječi

Komentara 23

DO
doktorica
12:28 27.02.2011.

nisu ni naši gori.....

Avatar atrpimir
atrpimir
20:04 26.02.2011.

Evo nepismenih novinara VL : \"zvanična istraga\" a Grčka se piše malim slovom \"... vrati u grčku\".

CR
Crollywood
14:17 26.02.2011.

A koliko BDP-a su naši lopovi sakrili u Lihtenštajnu? Našlo bi se tamo dosta da saniramo i Grčku i Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije