Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslodavci

HUP: Polančec je neprecizno napisao zakon o minimalnoj plaći

Damir Kuštrak
Goran Stanzl
01.06.2010.
u 13:52

U Hrvatskoj udruzi poslodavaca danas su se obrušili na sindikate koji, kako su ustvrdili, pritišću Vladu i stvaraju nervozu zbog izmjena Zakona o radu.

U Hrvatskoj udruzi poslodavaca danas su se obrušili na sindikate koji, kako su ustvrdili, pritišću Vladu i stvaraju nervozu zbog izmjena Zakona o radu, ali i Gospodarsko-socijalno vijeće koriste kao alibi za neslaganje unutar samih sindikata.

– Razumljivo je da se sindikati bune jer se dira u stečena prava, ali nigdje nije kao u Hrvatskoj da produženo djelovanje kolektivnih ugovora zapravo može trajati do beskonačnosti. To pruža mogućnost zloupotrebe i poslodavcima i sindikatima – tvrde u HUP-u. Vlada je, nastavili su, odlučila izmijeniti dva članka Zakona o radu zbog svojih problema, a ne zbog dogovora s poslodavcima. Također, smatraju kako se previše naglašava strah da će radnici ostati bez svojih prava. Kada je riječ o minimalnoj plaći, u HUP-u kažu kako je zakon, koji je napisao bivši ministar gospodarstva Damir Polančec, neprecizan, odnosno nije najsretnije napisan.

– Minimalna plaća veže se za rast BDP-a, a on može biti negativan što znači da bi minimalna plaća onda mogla i padati. Nećemo raditi dramu ako zakon ostane ovakav kakav jest, ali tu bi tremu svakako trebalo ponovno otvoriti – rekli su u HUP-u. U HUP-u nisu odoljeli, a da se ne osvrnu na kritiku Darinka Kosora zbog svojeg  nepodržavanja poreza od 50 posto na bruto plaće veće od 25.000 kuna te su ustvrdili kako su od Josipa Budimira iz HSLS-a dobili poruku da je o toj inicijativi doznao iz medija i kako je smatra jeftinom demagogijom.

Komentara 7

ZM
zmaj5
14:43 01.06.2010.

Smradovi iz HUPA. Poznato je da dobro zarađuju šefovi banaka koje posluju u Hrvatskoj, ali nisu poznati konkretni iznosi. Plaća im je od 70 do 90 tisuća kuna. Mudrinić ima 2,2 miljuna KN godišnje(strava) poznati inovator koji je došao izz Kanade,samo ne znam niti jedan njegov izum,možda prodaja HT-a Deutsche Telekomu ,podpredsjednica Atlantic grupe 50 000 KN mjesečno,da ne govorim o Agrokoru i ovom liku sa slike.Niti to im nije dosta,mamicu im,treba nas oderati,ali do jaja.

AH
ahoj
17:45 01.06.2010.

a dajtemu još mjesec dana da vidi kako je to kad ne napišeš dobar zakon

VI
vidimškoj
14:34 01.06.2010.

a biće mu se tresle ruke jer je brojija pare iz kokoda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije