Stečaj

Ježićevi Dioki i DINA u blokadi zbog ukupnog duga od 210 mil. kn

'11.06.2005.,Rijeka - Robert Jezic  Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
'Goran Kovacic/PIXSELL'
17.03.2011.
u 12:19

Hrvatska elektroprivreda treća je u redu onih koji su blokirali Dioki jer im za struju zajedno s DINO-om duguje 142 milijuna kuna

Dok Robert Ježić, vlasnik Dioki grupe, sjedi u pritvoru jer je Dioki od HEP-a kupovao struju ispod cijene, njegovim tvrtkama, čini se, prijeti stečaj.

Tvrtke u nevolji

U velikoj su nevolji upravo Dioki i DINA-Petrokemija koje samo HEP-u, potvrdili su nam u Hrvatskoj elektroprivredi, ukupno duguju 142 milijuna kuna. U HEP-u kažu kako je ta tvrtka treća u redu onih koji su blokirali Dioki, a u financijskoj je blokadi i DINA-Petrokemija. Ukupan je dug Diokija većem broju vjerovnika oko 150 milijuna kuna, a DINA-Petrokemije oko 60 milijuna kuna. Ježićev Dioki svoj dug nije podmirio ni Ini ni Prirodnom plinu. Prema prije objavljenim podacima na Zagrebačkoj burzi, Dioki grupa 2010. godinu bila je završila s minusom od 239,15 milijuna kuna, što je bio 25 posto veći gubitak nego 2009. godine. Iz Diokija nam jučer nisu odgovorili na naša pitanja o blokadama i o tome jesu li upitna radna mjesta gotovo 1000 zaposlenih u obje tvrtke uz opravdanje da će odgovore poslati danas. Jučer nismo uspjeli dobiti ni komentar pritvorenog Ježića preko njegova odvjetnika Ljube Pavasovića Viskovića. U HEP-u pak kažu kako su blokirali Dioki jer ta tvrtka nije poštovala dogovor o povratku duga koji je imala s HEP-om. Iz Diokija su prije bili odgovorili kako im je dug za plin bio nastao nakon što je Ina bila smanjila isporuku sirovine pa je povećana potrošnja plina.

Pregovaraju s Inom  

Za dug HEP-u pak tvrdili su kako se sastoji od dva dijela, da je prvi dio nastao zato što je HEP bio odustao od kupnje Diokijevih nekretnina, a drugi dio zbog neplaćanja tijekom pregovora o završetku transakcije vezane za poslovnu zgradu. Također, u Diokiju su tvrdili kako je razlog dugu i to što su investicije u DINA-u financirane na štetu vlastite likvidnosti zbog kašnjenja kredita preko HBOR-a. U Ini kažu kako njima i Prirodnom plinu Dioki duguje značajna sredstva te da pregovaraju o otplati dugova. U Ini se nadaju kako će rješenje biti na obostranu korist i da će i dalje nastaviti poslovanje s Diokijem. 

Ključne riječi

Komentara 9

OB
-obrisani-
12:30 17.03.2011.

pa eto \"poštenjačina\" i \"pravDA\" mu duguje 200 000 kuna.

OB
-obrisani-
12:32 17.03.2011.

nek crknu svi koji su političkim vezama pokrali Hrvatsku kakvi su to poslovnjaci, svima je jasno pogledavši na ukupno stanje države napravili su IMBECILIJU od države

KG
kralj_guštera
13:22 17.03.2011.

super sad treba djelovat pravDA, jer zna se idemo dalje, a naj**** će Ježić možda i sigurno djelatnici, o kako to gordo zvuči

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije