Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLJEDEĆE 3 GODINE

Ljubljanu će električnom energijom opskrbljivati HEP!

Ljubljana
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/2
22.04.2015.
u 16:51

Naš HEP dao je u zadnjem krugu javnog nadmetanja za opskrbu električnom energijom Grada Ljubljane najpovoljniju od ukupno pet ponuda za nabavu 270 gigavat sati (GWh) električne energije

Glavni grad Slovenije, Ljubljanu, sljedeće tri godine električnom energijom opskrbljivat će HEP, doznao je neslužbeno Poslovni dnevnik.

Naš HEP dao je u zadnjem krugu javnog nadmetanja za opskrbu električnom energijom Grada Ljubljane najpovoljniju od ukupno pet ponuda za nabavu 270 gigavat sati (GWh) električne energije, ukupne procijenjene vrijednosti 12 milijuna eura.

HEP je u veljači pobijedio na natječaju Slovenskog operatora distribucijske elektroenergetske mreže (SODO) za zajamčenu opskrbu u razdoblju 2016.- 2017., u količini od 1,1 milijun megavat sati (MWh). S novim ugovorom hrvatski operater drži pet posto slovenskog tržišta.

Više pročitajte ovdje.

>>Kupovina dionica HEP-a isplatit će se dugoročno

>>Đaković za HEP gradi elektrane od 270 milijuna kuna

Komentara 4

UM
Umjereni
17:38 22.04.2015.

Da, Pravobranitelju, zamisli ti koji je to apsurd da HEP prodaje Slovencima struju!!! Umjesto da prodaju struju Južnoafričkoj republici, ili Kanadi, ili Islandu, oni se ne mogu maknuti dalje od susjednih zemalja. Koji je to neviđeni apsurd.

Avatar germanikus
germanikus
17:36 22.04.2015.

Pa što je tu sad čudno .......Slovenija je ako gledamo realno postala hrvatska kolonija!Sve vrijedno ionako već pripada Hrvatima ..jedino im je još ostala zastava bajka kako su oni pametni i posebnihihihihihihih

Avatar delminium
delminium
17:40 22.04.2015.

Odlično,,,,,,,,bravo za HEP!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije