Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OVOGA TJEDNA

Meta otpušta tisuće radnika? Čelnici već poručili: 'Otkažite sva putovanja koja nisu od velike važnosti'

FILE PHOTO: FILE PHOTO: Logo of Meta Platforms is seen in Davos
Foto: ARND WIEGMANN/REUTERS
1/2
07.11.2022.
u 17:02

Iako je glasnogovornik Mete odbio komentirati otkaze, referirao se na nedavne izjave Marka Zuckerberga koji je poručio kako će se tvrtka ''fokusirati na investicije u malom broju područja koje brzo rastu''

Meta, krovna tvrtka društvene mreže Facebook, planira uručiti otkaze velikom broju zaposlenika ovoga tjedna, potvrdio je izvor Wall Street Journalu.

Otkazi bi trebali utjecati na više tisuća zaposlenika, a službena najava trebala bi biti objavljena već ove srijede. Navodno su vodeći u tvrtki već najavili svojim zaposlenicima da otkažu sva putovanja koja nisu od velike važnosti.

Ovaj val otkaza, ako se ostvare, bit će prvi u 18-godišnjoj povijesti ove tvrtke koja je u rujnu brojala više od 87.000 zaposlenika, ali i najveći val otkaza ikada zabilježen u bilo kojoj velikoj tehnološkog tvrtki.

Iako je glasnogovornik Mete odbio komentirati otkaze, referirao se na nedavne izjave Marka Zuckerberga koji je poručio kako će se tvrtka ''fokusirati na investicije u malom broju područja koje brzo rastu''. 

''To znači da će neki timovi značajno rasti, ali većina drugih timova ostat će nepromijenjeni ili će se smanjivati ​​tijekom sljedeće godine,” rekao je na pozivu za treće tromjesečje tvrtke 26. listopada. Ukupno, očekujemo da ćemo 2023. završiti kao ili otprilike iste veličine ili čak nešto manja organizacija nego što smo danas'', objasnio je.

>> VIDEO Krizni timovi u školama: U prvom srednje učenici dižu ruku na sebe

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije