Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAŠ GRUPA

Novi proizvodi i okusi – dobit 27,2 posto veća

Kraš
Foto: Kraš
1/5
28.07.2017.
u 08:43

Zbog visokog udjela izvoza u ukupnoj prodaji Kraša negativan utjecaj na rashode imao je pad tečaja eura i dolara u odnosu na kunu

Unatoč nešto nižim prihodima neto dobit Kraš Grupe porasla je u prvih šest mjeseci ove godine 27,2 posto u odnosu na isto razdoblje lani i iznosi 6,7 milijuna kuna, 1,4 milijuna kuna više nego lani.

Prema financijskom izvješću objavljenom na Zagrebačkoj burzi dobit prije oporezivanja iznosi pak 8,5 milijuna kuna, s rastom od 15,4 posto. EBITDA (dobit prije kamata, poreza i amortizacije) iznosi 41,4 milijun kuna, dok je EBITDA marža (dio prihoda koji preostaje nakon podmirenja redovitih rashoda poslovanja) 9,2 posto i 0,7 postotnih bodova je veća nego lani, što je pokazatelj poboljšanja poslovanja.

Ukupni su prihodi niži 1,8 posto i iznose 450 milijuna kuna, od čega se veći dio (444,5 milijuna kuna) odnosi na prihode od prodaje. Nešto više od polovice prihoda ostvareno je u Hrvatskoj, 240,5 milijuna kuna, dok je na inozemnom tržištu uprihodovano 204 milijuna kuna.

Ukupni su konsolidirani rashodi pali 2,2 posto, na 441,4 milijuna kuna, a zbog visokog udjela izvoza u ukupnoj prodaji negativan utjecaj na rashode imao je pad tečaja eura i dolara u odnosu na kunu. Najviše je robe plasirano u SAD, Australiju, zapadnu Europu, BiH i Makedoniju, a volumen izvoza je na lanjskoj razini.

Pozitivan su pak utjecaj na rezultate poslovanja imale investicije usmjerene na inovaciju i modernizaciju pakiranja, kao i razvoj novih proizvoda i okusa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije