strani naručitelj

Novi uspjeh splitskih škverana, porinuta luksuzna putnička jahta

porinuće jahte
29.08.2012.
u 14:08

Jahta dugačka 60 metara, a široka gotovo 11 metara postizat će brzinu veću od 13 čvorova

U Brodosplit-Brodogradilištu specijalnih objekata, koje posluje u sastavu Brodosplita, porinuta je luksuzna putnička jahta koja se gradi za stranog naručitelja Laplaine Management Ltd. sa sjedištem na Britanskim Djevičanskim otocima.

Jahta dugačka 60 metara, a široka gotovo 11 metara postizat će brzinu veću od 13 čvorova. Za vlasnika i njegove goste, o kojima će brinuti 10 članova posade, predviđene su tri raskošne VIP-kabine u koje se može smjestiti šestero putnika. Na kraćim relacijama jahta će na svoje četiri palube, u dva luksuzno opremljena salona i jednom otvorenom na palubi kormilarnice te pratećim javnim prostorima, moći primiti 75 osoba.

Jahta je porinuta u visokoj fazi opremljenosti, a isporuka je predviđena tijekom rujna ove godine.

Poslije triju kruzera građenih za tržište SAD-a u razdoblju od 2006.-2008. godine, gradnja ovakve luksuzne putničke jahte daljnji je iskorak BSO-a na tržište putničkih brodova visoke klase.

Komentara 2

KA
kajinx
23:43 29.08.2012.

Bravo škverani ! Sada dođite sa ludim linijama i izgledom iz 22-og vijeka, da svima mozak stane.

Avatar Point_of_view
Point_of_view
13:19 30.08.2012.

I koliko su zaradili odnosno koliko ce zaraditi na ovom brodu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije