Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odrekli se depozita

Počela isplata štednih uloga iz posrnule Obrtničke štedne banke

\'28.12.2009., Zagreb - Novcanica od 200 kuna, ilustracija.  Photo: Davor Puklavec/PIXSELL\'
Davor Puklavec/Pixsell
08.11.2011.
u 20:30

Šest deponenata odreklo se 75,9 posto depozita i omogućilo da se postupkom prisilne likvidacije izbjegne stečajni postupak

Više od 4000 komitenata dobilo je poziv o isplati štednih uloga u punom iznosu potraživanja od Obrtničke štedne banke (OŠB) u prisilnoj likvidaciji, i to preko Centar banke, izvijestili su iz Hrvatske obrtničke komore (HOK). Odricanjem od dijela depozita velikih deponenata – Grada Zagreba, HOK-a, Zagrebačke županije, Razvojne agencije Zagreb - TPZ d.o.o, Obrtničke komore Zagreb i Udruženja obrtnika grada Zagreba – u iznosu od čak 34,44 milijuna kuna izbjegnut je stečajni postupak nad Obrtničkom štednom bankom, a ujedno je DAB prihvatio ponudu Centar banke za kupnju imovine OŠB-a u prisilnoj likvidaciji.

Podsjetimo, rješenjem HNB-a od 22. prosinca 2010. OŠB-u je oduzeto odobrenje za rad te je odlukom HNB-a pokrenut postupak prisilne likvidacije, s obzirom na to da su turski ulagači povukli svoju ponudu za dokapitalizaciju, a 7. ožujka 2011. podnesen je i prijedlog za otvaranje stečajnog postupka, koji je na kraju ipak izbjegnut. Šest većih deponenata OŠB-a, koji su se solidarno odrekli 75,9% svojih depozita, uvjetuje prodaju imovine OŠB-a kreditnoj instituciji, isplatu njihovih umanjenih potraživanja prisilnom likvidacijom te izbjegavanje stečajnog postupka.

Komentara 3

OB
-obrisani-
21:10 08.11.2011.

pak sto im je kriv kaj su lovu dovalji raznim \"cekinima\" hehehehehehe, oni sa kojima si piv do 1990 v birtiji, postalji su odjampot bankori hehehehe

DE
deus ex machina
02:39 09.11.2011.

E, da su izbori barem .....svake godine !!!

OB
-obrisani-
09:24 09.11.2011.

deus-hehehehehe to vazis amo za one norce kaj su peneze nosilji raznim propadjotima hehehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije