Rasprodaja bogatstva

Vlada poništila Popijačev natječaj za istraživanje nalazišta nafte

davor štern
Goran Stanzl/PIXSELL
04.01.2012.
u 22:03

Riječ je o petogodišnjoj koncesiji na istraživanje zaliha nafte i plina koje odgovaraju eksploatiranim količinama u 50 godina

Kao što se i očekivalo, Vlada je poništila skandalozan natječaj za istraživanje nalazišta nafte i plina u sjeverozapadnoj Hrvatskoj koji je bivše ministarstvo gospodarstva u Narodnim novinama objavilo 5. prosinca, samo dan nakon izbora, a rok za predaju ponuda bio je danas.

Točne podatke ima Ina

Natječaj je, navodno, poništen jer rok od 30 dana nije bio dovoljan za prikupljanje kvalitetnih ponuda, no rok je bio i protuzakonit, jer Zakon o rudarstvu propisuje da se takvi natječaji moraju objaviti i u službenom listu Europske unije, i to na rok od najmanje 90 dana. U konkretnom slučaju riječ je o petogodišnjoj koncesiji na istraživanje potencijalno velikih zaliha nafte i plina, koje, prema nekim izvorima, odgovaraju eksploatiranim količinama u Hrvatskoj u prošlih pedeset godina. Za poništenje natječaja zalagao se i Davor Štern, šef Inina Nadzornog odbora, iako se to naizgled kosi s interesima te kompanije, jer samo ona ima konkretne podatke o istraživačkim poljima koja su bila na natječaju.

Inom se loše upravlja

– Nijedna ozbiljna vlada ne raspisuje takve natječaje. Ipak, poništenje neće stvoriti problem Ini, smatram da ona jedina ima kapacitete za takva istraživanja – kazao je Štern i dodao da će otići s mjesta šefa NO-a ako Ina na kraju ne dobije koncesije. Njega zabrinjava to što ih je hrvatska kompanija uopće izgubila i tvrdi da se prošlih jedanaest godina Inom loše upravljalo. U kuloarima se spominje – prenosi portal Energetika-net.com – da je natječaj poništen na političku intervenciju.

Komentara 21

RS
roland_song
22:42 04.01.2012.

a sta ovo smece jos radi na slobodi. i sta jos radi oko INE. to je Rotscajldov dousnik u HR isto go i Rohatinski

Avatar Rambo
Rambo
22:42 04.01.2012.

Popijač je jedan od največih ..idiota koje je svijet vidio...

DU
Deleted user
22:32 04.01.2012.

nadam se da ce milanovic dati obnoviti goli za kojekakove popijace sanadere , kalmete , zuzule i njima slicne. zatvarate starice jer su prodale heklani stolnjak na placu , a ovakove stetocine laufaju slobodno i uzivaju u saborskim penzijama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije