Nova kreditna linija

Vujčić sprema kredite od 0 posto kamate

vujcic
Marko Lukunic/PIXSELL
02.10.2013.
u 15:35

Hrvatska zbog loše fiskalne politike koja se vodila proteklih petnaest godina nema prostora da ide s anticikličkim mjerama

Guverner HNB-a Boris Vujčić najavio je da će od idućeg mjeseca početi bankama davati kredite uz 0 posto kamate, a do kraja ovog mjeseca definirat će se kriteriji za novu kreditnu liniju poduzetnicima koja će se realizirati preko HBOR-a. No, usprkos tome što će treći put od izbijanja krize, otvoriti kreditnu liniju gospodarstvu guverner ponavlja da rješenje za izlazak iz krize i rast BDP-a ne treba tražiti u monetarnoj i kreditnoj politici, pa čak ni u fiskalnoj, nego u strukturnim reformama i poboljšanju poslovnog okruženja.

Hrvatska zbog loše fiskalne politike koja se vodila proteklih petnaest godina nema prostora da ide s anticikličkim mjerama, kao što su to činile zemlje koje su stvorile suficite u dobrim vremenima, pa sada mora provoditi fiskalnu konsolidaciju. Ne bude li se činilo ništa doći će do rasta javnog duga i cijene zaduživanja, a s prilagodbom od 0,5 posto BDP-a godišnje deficit se 2015. može spustiti na 3,5 posto, kazao je guverner Boris Vujčić na predavanju što ga je u Zagrebu organizirala zaklada Konrad Adenaur Stiftung i Zagrebačka inicijativa.

>> Vujčić: Hrvatskoj trebaju snažnije reforme, izvoz i investicije

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije