Nema izvješća

Zašto se taje podaci o poslovanju javnih tvrtki?

vlak
Patrik Macek/PIXSELL
03.01.2013.
u 13:00

Polovicu prošle godine 21 strateško poduzeće završilo je s gotovo 400 milijuna kuna gubitaka, a dug su povećali na 4 mlrd. kuna

Ušli smo u 2013., a još nismo doznali kako su u prvih devet mjeseci 2012. godine poslovanje završila javna poduzeća. Suprotno uobičajenoj praksi Ministarstvo financija još nije objavilo izvješća za 21 najveću kompaniju, a budući da se to prije nije događalo, u kuloarima su se počeli tražiti razlozi zašto se skriva od očiju javnosti podatak o poslovanju poduzeća.

Neki kažu da je problem u Hrvatskim željeznicama i njihovu konsolidiranom izvješću. U ministarstvu pak te glasine utišavaju i kažu: u pripremi je objava izvješća. Neslužbeno kažu da će ubrzo objaviti sve podatke. Pola godine javna poduzeća završila su s gotovo 400 milijuna kuna gubitaka, a dugove dobavljačima povećala su na 4 milijarde kuna. U minus od 400 milijuna skliznula je i Hrvatska elektroprivreda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije