EKSPLOZIJA U ZAGREBU

Poginuo invalid, unuka izbjegla eksploziju

resnik vatrogasci eksplozija
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/4
07.11.2013.
u 18:45

Samo nekoliko minuta prije eksplozije u kući se nalazila i unuka poginulog, no otac ju je odvezao autom

U eksploziji koja je odjeknula u kući obitelji Omerčić u zagrebačkom I. Resniku danas u 16 sati život je izgubio sredovječni vlasnik kuće, inače teško pokretni invalid. Njegov sin Jasmin koji je živio s njim u trenutku eksplozije nalazio se ispred kuće, a u detonaciji koja ga je odbacila nekoliko metara unazad zadobio je opekline po licu.

– Stajao sam na ulici dvadesetak metara od kuće kada je grunulo. Eksplozija je potpuno izbila jedan prozor kuće, a na drugima su popucala stakla. Jasmin je taman bio na ulazu u kuću, da je ušao tridesetak sekundi prije, vjerojatno bi i on sada bio pokojni. Vidio sam ga kako je odmah nakon eksplozije pokušao ući u kuću kako bi pomogao ocu, ali vatra se brzo proširila po cijeloj kući. Nekoliko puta je optrčao oko kuće ne bi li pronašao nekakav ulaz, a kada je vidio da ništa ne može, pokušao je ući kroz jedan od prozora razbijenih u detonaciji, ali sva sreća da je bio ipak toliko priseban da je shvatio da ne može kroz vatru – prepričao je očevidac. Deset do petnaest minuta nakon eksplozije na mjesto događaja stigli su najprije policajci pa vatrogasci i Hitna pomoć. Rasplamsali požar ugašen je nakon tridesetak minuta, a Jasmin Omerčić vozilom Hitne pomoći prevezen je u Kliniku za traumatologiju.

Prema riječima susjeda detonaciju je uzrokovala eksplozija plinske boce, a detalji će biti poznati u petak nakon dovršetka policijskog očevida.

– Iako je ovo veliki šok za sve nas, moram napomenuti da je za dlaku izbjegnuta još veća tragedija. Petnaestak minuta prije eksplozije u kući se igrala Jasminova trogodišnja curica, a on ju je zatim odvezao nekoliko ulica dalje svojoj supruzi koja s njim ne živi neko vrijeme. Taman kada se vratio kući, izbio je cijeli ovaj kaos, ali barem djeca nisu ozlijeđena – prepričava susjed Omerčić.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
18:46 07.11.2013.

Hm Ne razumijem ovakvu vijest. Spori ste i loši novinari. Da, čovjek je poginuo, bio je nepokretan, imao je plinsku grijalicu koja je bila priključena na bocu, jer ljudi u tom kraju ništa od komunalija nemaju, a plačaju debele cijeneijene legalizacije objekata, a kada je ovaj jadni sin upalio svjetlo, svi su odletjeli u zrak. Pokušao je pomoći ocu, ali bilo je prekasno. Sva sreča da nije bilo drugih u kući. Pokoj mu duši.

GM
gmarjan5
19:17 07.11.2013.

MOJA SUĆUT

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
18:48 07.11.2013.

I sad će im Bandić još i smetlište natrpati pod prozor. Zona sumraka ljudskog i moralnog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije